Whiskyinkokt lax
500 g Lax i avlånga skivor
1 dl Lagavulin
5 dl Vatten
20 st Grönpepparkorn
2 st Lagerblad
1 st Gul lök
1 st Morot skivad
Tillagning:
- Salta laxen lätt och låt dra i 10 minuter i en form
- Koka upp whisky och låt koka 1 minut
- Tillsätt vatten, grönpeppar, lagerblad, lök och morötter
- Koka i 5 minuter
- Häll över laxen och låt svalna
- Sätt i kylen i minst 3 timmar
Sojakuber
1 dl Kikomans soya
2 msk Risvinäger
1 msk Sweet chili sås
4 st Gelatinblad
Wasabi
Tillagning:
- Koka upp soya, vinäger och sweet chili
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter
- Ta upp och krama ur
- Tillsätt i den varma blandningen
- Häll i plastad form och ställ i kylen (minst 3 timmar)
Rabarber- och ingefärschutney
500 g Rabarber
1 st Rödlök, finhackad
2 st Vitlöksklyfta(or)
1 st Chilifrukt
1 dl Honung
2 msk Vitvinsvinäger
1 tsk Salt
1 msk Ingefära, riven
Tillagning:
- Skölj och hacka rabarbern i mindre bitar
- Skala och hacka rödlöken och vitlöken.
- Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
- Lägg allt i en kastrull och koka på svag värme i cirka 30 minuter.
- Tillsätt eventuellt mer honung om syran är för hög.
- Låt svalna.
Citronsmaksatta glasnudlar
1 st Citron
1 tsk Riven ingefara
0.5 st Purjolök
1 st Morot
5 dl Vatten
1 pkt Glasnudlar
Salt
Tillagning:
- Blanda citron, ingefara och vatten
- Smaka av med salt
- Koka nudlar enligt förpackning
- Skiva morot och purjolök i fina stavar
- Garnera med fint morot julienne samt gräslök alternativt salladslök
No comments:
Post a Comment