Sunday, April 29, 2012

Sjömansbiff


Sjömansbiff
600 g   Nötkött (Ytterlår, porterstek, ...)
500 g   Gul lökar
1   kg  Potatis
5   dl  Köttbuljong
1   st  Guinness (Burk)
1   msk Tomatpuré
2   st  Lagerblad
        Salt 
        Peppar
        Saltgurka
        Lingonsylt
        Crème fraîche
        Timjan (Färsk)
Tillagning:
  1. Skiva köttet i 0.5cm tjocka skivor.
  2. Vänd köttet i mjöl och bryn därefter skivorna i en stekpanna.
  3. Lägg i en kastrull med tomatpurén.
  4. Täck med buljong, lägg i lagerblad och låt sjuda i 2h.
  5. Medans köttet sjuder. Skala och skiva potatisen i 1cm tjocka skivor.
  6. Bryn potatisskivorna.
  7. Skiva löken i 0.5cm tjocka skivor.
  8. Bryn den strimlade löken.
  9. När köttet är färdigt (mört) ta upp ur kastrullen. Ta även bort lagerbladen.
  10. Varva kött, potatis och lök i kastrullen. Salta och peppra. 
  11. Häll över ölet.
  12. Låt sjuda i 15 minuter.
  13. Servera med lingonsylt, saltgurka, timjan och en klick crème fraîche.

No comments:

Post a Comment