3 st Gul lök
3 st Tomater
3 st Vitlöksklyftor
3 st Chili (Jalapeno)
1 st Lagerblad
3 dl Kycklingbuljong
1 st Lime (Juice)
1 msk Vitvinsvinäger
1.5 tsk Timjan
1.5 tsk Spiskummin
0.5 tsk Oregano
0.5 tsk Salt
0.5 tsk Svartpeppar
700 g Nötkött (hel bit)
Tillagning:
- Kärna ur tomaterna.
- Mixa lök, tomater, vitlök och chili
- Blanda lök, tomater, vitlök, chili, lagerblad, kycklingbuljong, limejuice, vinäger, timjan, kummin, oregano, salt och peppar
- Skölj köttet
- Lägg köttet i en stekpåse
- Fyll på med marinaden, gärna så att köttet täcks helt
- Låt stå i kylen åtminstone 3 timmar men helst över natten
- Tillaga i ugn på 150 grader i 5 timmar
- Häll innehållet i stekpåsen genom en sil så att vätskan hamnar i en kastrull (spara innehållet i silen)
- Skumma av fettet från vätskan
- Reducera ner vätskan på hög värme till ca 1.5dl är kvar
- Tillsätt kött/grönsaker från silen
- Använd en gaffel och mosa ned köttet i vätskan
- Koka upp och låt koka i 5 minuter
- Smaka av med salt
Tomatsalsa
3 st Tomater
2 st Lime (Juice)
100 g Majskorn
1 tsk Vitvinsvinäger
1 tsk Paprikakrydda
1 st Gul lök
Färsk koriander
Salt
Olja
Tillagning:
- Hacka tomater, lök och koriander
- Blanda limejuice, vitvinsvinäger med lite olja
- Blanda med tomater, lök, koriander, majs och paprikakrydda
- Smaka av med salt
- Låt stå i en timme
No comments:
Post a Comment