Tuesday, May 1, 2012

Barbacoa

Barbacoa
3   st  Gul lök
3   st  Tomater
3   st  Vitlöksklyftor
3   st  Chili (Jalapeno)
1   st  Lagerblad
3   dl  Kycklingbuljong
1   st  Lime (Juice)
1   msk Vitvinsvinäger
1.5 tsk Timjan
1.5 tsk Spiskummin
0.5 tsk Oregano
0.5 tsk Salt
0.5 tsk Svartpeppar
700 g   Nötkött (hel bit)
Tillagning:
  1. Kärna ur tomaterna.
  2. Mixa lök, tomater, vitlök och chili
  3. Blanda lök, tomater, vitlök, chili, lagerblad, kycklingbuljong, limejuice, vinäger, timjan, kummin, oregano, salt och peppar
  4. Skölj köttet
  5. Lägg köttet i en stekpåse
  6. Fyll på med marinaden, gärna så att köttet täcks helt 
  7. Låt stå i kylen åtminstone 3 timmar men helst över natten
  8. Tillaga i ugn på 150 grader i 5 timmar
  9. Häll innehållet i stekpåsen genom en sil så att vätskan hamnar i en kastrull (spara innehållet i silen)
  10. Skumma av fettet från vätskan
  11. Reducera ner vätskan på hög värme till ca 1.5dl är kvar
  12. Tillsätt kött/grönsaker från silen
  13. Använd en gaffel och mosa ned köttet i vätskan
  14. Koka upp och låt koka i 5 minuter
  15. Smaka av med salt
Tomatsalsa
3   st  Tomater
2   st  Lime (Juice)
100 g   Majskorn
1   tsk Vitvinsvinäger
1   tsk Paprikakrydda
1   st  Gul lök
        Färsk koriander
        Salt
        Olja
Tillagning:
  1. Hacka tomater, lök och koriander
  2. Blanda limejuice, vitvinsvinäger med lite olja
  3. Blanda med tomater, lök, koriander, majs och paprikakrydda
  4. Smaka av med salt
  5. Låt stå i en timme
Servera i pitabröd med gräddfil, riven ost och isbergssallad.

No comments:

Post a Comment