Helstekt duva
1 st Duva (Per person)
Salt
Svartpeppar
Tillagning:
- Gnid in- och utsidan av duvan med salt och peppar
- Bryn duvan i rikligt med fett på medelhög värme
- Sänk till medellåg värme och stek under lock i 30 minuter
- Viktigt att ösa duvan ofta alternativt lägg på klickar med smör. Det går även att lägga över duvan med bacon eller skivor med svål/fett.
300 g Frysta blåbär
3 msk Socker
2 dl Marsalavin (halvtorr)
4 dl Matlagningsgrädde
Kalvfond
Salt
Svartpeppar
Tillagning:
- Lägg ingredienserna i en kastrull
- Koka upp
- Låt koka ner till åtminstone hälften
- Smaka av med kalvfond, salt och svartpeppar
- Sila
1 st Färskt blomkålshuvud (ca 700g)
2 dl Matlagningsgrädde
2 dl Vatten
1 st Grönsaksbuljongtärning
Vitpeppar
Salt
Tillagning:
- Skär bort blasten.
- Dela buketterna i jämnstora bitar.
- Skiva stocken i tunna skivor.
- Koka upp vätskan med grönsaksbuljong i en rymlig kastrull.
- Lägg i blomkålen.
- Koka till lagom konsistens (ca 30 minuter). Rör om lite då och då.
- Ta bort kastrullen från värmen. Mixa med stavmixer.
1 st Stor potatis (per person)
25 g Gruyèr
Mjölk
Ströbröd
Tillagning:
- Skala potatis
- Koka potatis
- Häll av vatten
- Häll på mjölk
- Mosa ihop potatis och mjölk till mos
- Forma potatismoset på en plåt med bakplåtspapper
- Riv osten och ha över potatisen
- Toppa med ströbröd
- Kör i ugn på 225 grader i 20 minuter
No comments:
Post a Comment