2.5 dl Vispgrädde
1.5 dl Mjölk
75 g Mörk choklad, gärna bitter
0.75 dl Strösocker
1 st Vaniljstång
4 st Äggulor
Cassonade (rårörsocker) eller strösocker
Tillagning:
- Sätt ugnen på 150°C
- Häll vispgrädde och mjölk i en kastrull
- Dela vaniljstången och skrapa ned fröna i kastrullen. Lägg även i stången.
- Hacka chokladen grovt och lägg ner i kastrullen
- Koka upp under omrörning
- Rör ihop äggulor och socker
- Ta av kastrullen från plattan och tillsätt sockerröran
- Låt svalna och sila genom en finmaskig sil
- Häll upp i portionsformar
- Ställ formarna i en till hälften vattenfylld ugnsfast form
- Grädda mitt i ugnen i ungefär 60 minuter
- Låt svalna
- Strö ett tunt lager socker
- Buuurrrn (kan även ställas högst upp i ugnen i 250 grader)
No comments:
Post a Comment