Sunday, May 13, 2012

Choklad-Crème brûlée


2.5  dl Vispgrädde
1.5  dl Mjölk
75   g  Mörk choklad, gärna bitter
0.75 dl Strösocker
1    st Vaniljstång
4    st Äggulor
        Cassonade (rårörsocker) eller strösocker
Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 150°C
  2. Häll vispgrädde och mjölk i en kastrull
  3. Dela vaniljstången och skrapa ned fröna i kastrullen. Lägg även i stången.
  4. Hacka chokladen grovt och lägg ner i kastrullen
  5. Koka upp under omrörning
  6. Rör ihop äggulor och socker
  7. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt sockerröran
  8. Låt svalna och sila genom en finmaskig sil
  9. Häll upp i portionsformar
  10. Ställ formarna i en till hälften vattenfylld ugnsfast form
  11. Grädda mitt i ugnen i ungefär 60 minuter
  12. Låt svalna
  13. Strö ett tunt lager socker
  14. Buuurrrn (kan även ställas högst upp i ugnen i 250 grader)


No comments:

Post a Comment