Äggröra, Bacon och Sparris
(2 personer)1 st Stor Sparris
4 st Ägg
1 pkt Bacon
Grädde
Salt
Peppar
Tillagning:
- Använd en potatisskalare och ta bort det yttre lagret av sparrisen
- Skär av nedre delen av stjälken på sparrisen
- Skär bacon i 2cm stora bitar
- Lägg i bacon i en stekpanna
- Sätt stekpannan på spisen på medelhög värme
- När baconen börjar ge ifrån sig fett lägg i sparrisen
- Låt steka tills baconen är krispigt (5-10 minuter)
- Ta upp sparrisen
- Låt baconen rinna av på hushållspapper
- Häll av det överflödiga fettet från stekpannan
- Stäng av plattan
- Torka ur stekpannan med hushållspapper
- Sätt tillbaks stekpannan på plattan
- Häll i grädde så att hela stekpannebotten nätt och jämt täcks
- Knäck i äggen
- Rör runt tills lagom konsistens
- Smaka av med salt och peppar
- Dela sparrisen på mitten
- Servera
No comments:
Post a Comment