Saturday, May 12, 2012

Lördagsfrukost

Äggröra, Bacon och Sparris
(2 personer)
1 st  Stor Sparris
4 st  Ägg
1 pkt Bacon
      Grädde
      Salt
      Peppar
Tillagning:
  1. Använd en potatisskalare och ta bort det yttre lagret av sparrisen
  2. Skär av nedre delen av stjälken på sparrisen
  3. Skär bacon i 2cm stora bitar
  4. Lägg i bacon i en stekpanna
  5. Sätt stekpannan på spisen på medelhög värme
  6. När baconen börjar ge ifrån sig fett lägg i sparrisen
  7. Låt steka tills baconen är krispigt (5-10 minuter)
  8. Ta upp sparrisen
  9. Låt baconen rinna av på hushållspapper
  10. Häll av det överflödiga fettet från stekpannan
  11. Stäng av plattan
  12. Torka ur stekpannan med hushållspapper
  13. Sätt tillbaks stekpannan på plattan
  14. Häll i grädde så att hela stekpannebotten nätt och jämt täcks
  15. Knäck i äggen
  16. Rör runt tills lagom konsistens
  17. Smaka av med salt och peppar
  18. Dela sparrisen på mitten
  19. Servera

No comments:

Post a Comment