700 g nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska
1 msk smör & rapsolja
34 st morot/morötter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk vetemjöl
3 dl rött vin, ca
6 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond)
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk
2 st lagerblad
4 st vitlöksklyfta(or), ca
20 st steklök, ca
20 st champinjoner, (helst små)
1 pkt bacon
Tillagning
- Skär köttet i 2–3 cm stora tärningar
- Skaka köttet i en påse med mjölet
- Skär morot i liknande storlek
- Stek kött, bacon, morot, champinjoner, vitlök och lök tills dom fått ordentligt med färg
- Salta och peppra
- Häll vin och buljong så det täcker
- Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad
- Låt grytan småputtra tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme
- Serverad med ugnsstekt potatis
No comments:
Post a Comment