Monday, June 18, 2012

Boeuf Bourguignon



700 g    nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska
1   msk  smör & rapsolja
34  st   morot/morötter
1   tsk  salt
1   krm  svartpeppar
2   msk  vetemjöl
3   dl   rött vin, ca
6   dl   köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond)
1   msk  tomatpuré
1   tsk  timjan, torkad, eller några kvistar färsk
2   st   lagerblad
4   st   vitlöksklyfta(or), ca
20  st   steklök, ca
20  st   champinjoner, (helst små)
1   pkt  bacon


Tillagning
  1. Skär köttet i 2–3 cm stora tärningar
  2. Skaka köttet i en påse med mjölet
  3. Skär morot i liknande storlek
  4. Stek kött, bacon, morot, champinjoner, vitlök och lök tills dom fått ordentligt med färg
  5. Salta och peppra
  6. Häll vin och buljong så det täcker
  7. Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad
  8. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme
  9. Serverad med ugnsstekt potatis

No comments:

Post a Comment