Monday, April 4, 2011

Mat - Hummersoppa

 
Hummersoppa
(4 portioner)
2   st   Skal från hummer
3   msk  Matolja
1   msk  Tomatpuré
1   msk  Cognac
1   msk  Madeiravin
5   st   Vitpepparkorn
         Salt
         Peppar
2   dl   Grädde
2   dl   Mjölk
0.5 dl   Vatten
2   st   Lagerblad
Tillagning:
  1. Finhacka hummerskalet i en mortel elller matberedare med kniv. Ju finare bitar desto mer smak.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull.
  3. Tillsätt hummerskal, tomatpuré, cognac och madeiravin. Häll på vatten så att det täcker.
  4. Lägg i lagerblad och vitpepparkorn och låt sjuda i 20 minuter. Låt sedan soppan vila en stund.
  5. Sila soppan och koka sedan kraftigt tills det bara återstår cirka 1 dl.
  6. Späd med mjölk och grädde och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer cognac eller madeiravin.
  7. Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.
  8. Servera soppan, gärna med lite hummerkött på toppen.

No comments:

Post a Comment