Hummersoppa
(4 portioner)
2 st Skal från hummer
3 msk Matolja
1 msk Tomatpuré
1 msk Cognac
1 msk Madeiravin
5 st Vitpepparkorn
Salt
Peppar
2 dl Grädde
2 dl Mjölk
0.5 dl Vatten
2 st Lagerblad
Tillagning:
- Finhacka hummerskalet i en mortel elller matberedare med kniv. Ju finare bitar desto mer smak.
- Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull.
- Tillsätt hummerskal, tomatpuré, cognac och madeiravin. Häll på vatten så att det täcker.
- Lägg i lagerblad och vitpepparkorn och låt sjuda i 20 minuter. Låt sedan soppan vila en stund.
- Sila soppan och koka sedan kraftigt tills det bara återstår cirka 1 dl.
- Späd med mjölk och grädde och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer cognac eller madeiravin.
- Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.
- Servera soppan, gärna med lite hummerkött på toppen.
No comments:
Post a Comment