1 kg Köttfärs
1 dl Mjölk
0.5 dl Ströbröd
2 st Ägg
Salt
Svartpeppar
Lökpulver
Cayennepeppar
10 st Soltorkade tomater i olja
3 dl Riven Parmesanost
10 st Skivor Prosciutto
Tillagning:
- Blanda mjöl, ströbröd, salt, svartpeppar, lökpulver och cayennepeppar i en bunke.
- Låt stå medans fyllningen görs.
- Finhacka de soltorkade tomaterna.
- Riv parmesanosten.
- Hacka Prosciutton.
- Blanda ihop soltorkade tomater, parmesanost och Prosciutto med lite av oljan från de soltorkade tomaterna.
- Rör ner äggen i ströbrödsblandningen.
- Knåda ner köttfärsen i ströbrödsblandningen.
- Dela upp köttfärsen i 10 delar och platta ut till plättar.
- Lägg en del av fylningen på varje plätt.
- Vik in kanterna och arbeta ihop köttet till en stor köttbulle.
- Smörj en ugnsform med olivolja. Gärna smaksatt med basilika.
- Lägg köttbullarna i en panna med sömmen nedåt.
- Tillaga i ugn på 225 grader i 25 minuter.
- Servera med en grönsallad och chilibearnaise.
No comments:
Post a Comment