Monday, May 2, 2011

Fyllda Köttfärsbiffar

Fyllda Köttfärsbiffar
1   kg Köttfärs
1   dl Mjölk
0.5 dl Ströbröd
2   st Ägg
       Salt
       Svartpeppar
       Lökpulver
       Cayennepeppar
10  st Soltorkade tomater i olja
3   dl Riven Parmesanost
10  st Skivor Prosciutto
Tillagning:

  1. Blanda mjöl, ströbröd, salt, svartpeppar, lökpulver och cayennepeppar i en bunke.
  2. Låt stå medans fyllningen görs.
  3. Finhacka de soltorkade tomaterna.
  4. Riv parmesanosten.
  5. Hacka Prosciutton.
  6. Blanda ihop soltorkade tomater, parmesanost och Prosciutto med lite av oljan från de soltorkade tomaterna.
  7. Rör ner äggen i ströbrödsblandningen.
  8. Knåda ner köttfärsen i ströbrödsblandningen.
  9. Dela upp köttfärsen i 10 delar och platta ut till plättar.
  10. Lägg en del av fylningen på varje plätt.
  11. Vik in kanterna och arbeta ihop köttet till en stor köttbulle.
  12. Smörj en ugnsform med olivolja. Gärna smaksatt med basilika.
  13. Lägg köttbullarna i en panna med sömmen nedåt.
  14. Tillaga i ugn på 225 grader i 25 minuter.
  15. Servera med en grönsallad och chilibearnaise.

No comments:

Post a Comment