Sunday, January 8, 2012

Ceviche


Ceviche
400 g   Lax
400 g   Frysta räkor
200 g   Bläckfisk
2   st  Jalapeno färsk
1   st  Habanero färsk
1   dl  Koriander
6   st  Lime
2   st  Citron
        Mjukt mörkt socker (muscovado eller farin)
        Salt
2   st  Avokado
1   st  Gurka
1   st  Mango eller Papaya
Förberedelse:
  1. Skala räkorna
  2. Skär Lax och Bläckfisk i mindre bitar (1x1 cm)
  3. Hacka Jalapeno, Habanero och Koriander fint
  4. Pressa saften från Lime och Citron i en platt bunke
  5. Blanda ner den hackade Chilin och Koriandern
  6. Smaka av med salt och socker
  7. Blanda ner Fisk, Skaldjur
  8. Lägg på plastfolie och låt stå i kylen minst en timme
Innan servering:
  1. Skala och ta bort det vattniga i mitten av gurkan
  2. Hacka Avokado, Gurka och Mango/Papaya
  3. Blanda ner tillsammans med resten
  4. Servera med lite färsk koriander

No comments:

Post a Comment