Ceviche
400 g Lax
400 g Frysta räkor
200 g Bläckfisk
2 st Jalapeno färsk
1 st Habanero färsk
1 dl Koriander
6 st Lime
2 st Citron
Mjukt mörkt socker (muscovado eller farin)
Salt
2 st Avokado
1 st Gurka
1 st Mango eller Papaya
Förberedelse:
- Skala räkorna
- Skär Lax och Bläckfisk i mindre bitar (1x1 cm)
- Hacka Jalapeno, Habanero och Koriander fint
- Pressa saften från Lime och Citron i en platt bunke
- Blanda ner den hackade Chilin och Koriandern
- Smaka av med salt och socker
- Blanda ner Fisk, Skaldjur
- Lägg på plastfolie och låt stå i kylen minst en timme
- Skala och ta bort det vattniga i mitten av gurkan
- Hacka Avokado, Gurka och Mango/Papaya
- Blanda ner tillsammans med resten
- Servera med lite färsk koriander
No comments:
Post a Comment