2.5 kg Lammstek med ben
2 pkt Frysta hackade franska örter
(Färska fungerar såklart bättre)
4 st Morötter
2 st Palsternackor
(Ta vilka rotfrukter ni känner för)
2 st Rödlök
1 st Citron
4 st Vitlök
70 cl Rödvin
(Går bra med vitt vin också)
1 pkt Bacontärningar
Vatten
Salt
Vitpeppar
Tillagning:
Rödvinssås
400 g Hela burkchampinjoner
Skyn från lammsteken
Koncentrerad buljong eller fond
Grädde
Salt
Vitpeppar
Tillagning:
Rostad potatis
1 kg Små fina potatisar
Olivolja
Salt
Rosmarin
Tillagning:
2 st Rödlök
1 st Citron
4 st Vitlök
70 cl Rödvin
(Går bra med vitt vin också)
1 pkt Bacontärningar
Vatten
Salt
Vitpeppar
Tillagning:
- Massera lammsteken med olivolja
- Bryn lammsteken i olja
- Lägg i bacon och vitlök och låt bryna med i 5-10 minuter
- Skala och skär morötter, palsternackor och rödlök i stora bitar
- Skär citronen i fyra delar
- Lägg ner citron, morötter, palsternackor, rödlök, vitlök och bacon i en ugnssäker form
- Salta och peppra lammsteken och lägg på grönsaksbädden
- Fyll på med rödvinet och vatten (ungefär lika mycket vatten som vin)
- Strö över örterna
- Täck med aluminiumfolie
- Tillaga i ugn på 170 grader under 5 timmar
Rödvinssås
400 g Hela burkchampinjoner
Skyn från lammsteken
Koncentrerad buljong eller fond
Grädde
Salt
Vitpeppar
Tillagning:
- Sila bort grönsakerna från lammsteksskyn
- Koka ner till önskad konsistens (kan även reda med lite mjöl utblandat i kallt vatten)
- Smaka av med fond, grädde, salt och vitpeppar
- Kasta i champinjonerna i såsen och låt sjuda på låg värme i 10 minuter
Rostad potatis
1 kg Små fina potatisar
Olivolja
Salt
Rosmarin
Tillagning:
- Smörj en plåt med olivolja
- Dela på potatisarna och lägg dom med snittytan nedåt
- Krydda med salt och rosmarin
- Tillaga i ugn på 225 grader tills potatisen är klar (ca 40 minuter)
No comments:
Post a Comment