Alla ingredienser till maten köptes på fantastiska Jungle Jim's.
1 dl Majonäs
1 dl Creme Fraiche
200 g Skalade räkor
1 st Knippe Färsk dill
1 st Citron
1 st Röd lök
Salt
Vitpeppar
Vitt formbröd
Tillagning:
- Hacka dill fint.
- Hacka röd lök.
- Blanda majonäs, creme fraich, räkor och dill.
- Smaka av med salt, peppar och citron.
- Servera med rostat formbröd och garnera med hackad rödlök och dill.
Alldagliga ingredienser i finkostym.
Garnera gärna med persilja då det kan se lite tråkigt ut annars.
Biff à la Lindström (kapris och rödbetor)
med rödvinssås och potatiskaka
500 g Nötfärs
2 msk Kapris
4 msk Rödbetor
2 msk Rödbetsspad
2 st Gul Lök
3 st Ägg-gulor
Salt
Vitpeppar
Tillagning:
- Hacka kapris, gul lök och rödbetor fint
- Blanda hacket, nötfärs, rödbetsspad och ägg-gulor
- Smaka av med salt och vitpeppar
- Gör fyra biffar
- Stek båda sidorna på medelhög värme tills biffen får färg
- Stek klart på medellåg värme. Total stektid runt 10 minuter.
4 st Stora potatisar
50 g Torkad svamp
1 dl Parmesan
Salt
Vitpeppar
Tillagning:
- Skala och riv potatisarna grovt
- Pressa ut vatten från de rivna potatisarna
- Smula sönder svampen
- Riv parmesanen fint
- Blanda svamp, potatis och parmesan
- Forma 4 runda kakor
- Stek på medellåg värme, ca 10-15 minuter på varje sida
3 dl Rödvin
1 dl Grädde
2 msk Socker
Oxbuljong Salt
Vitpeppar
Tillagning:
- Smält socker i en kastrull med tjock botten
- Tillsätt rödvin
- Låt koka ihop till hälften
- Smaka av med buljong, salt och vitpeppar
- Tillsätt grädde
Helstekt fläskfilé
800 g Fläskfilé
Salt
Vitpeppar
Smör
Tillagning:
- Salta och peppra den hela fläskfilén
- Stek alla fyra sidor i smör på medelhög värme i ca 2 minuter var för att få färg
- Sänk värmen till medellåg och täck fläskfilén med aluminiumfolie.
- Stek alla fura sidor i ca 8 minuter var.
4 st Stora potatisar
1 dl Parmesan
4 msk Brödsmulor
100 g Smör
Salt
Tillagning:
- Riv parmesan
- Smält smöret
- Skala potatisen
- Skär skåror i potatisarna
- Pensla potatisarna med smält smör
- Sätt in potatisarna i ugn på 225 grader i 30 minuter
- Ta ut potatisarna och pensla med smör
- Smula över brödsmulor och parmesan
- Sätt in potatisarna i ugn på 225 grader i 15 minuter
2 st Tomater
1 st Gul lök
2 msk Vinäger
Tillagning:
- Skär tomaterna i skivor och lägg på ett fat
- Hacka löken och strö över tomatskivorna
- Häll över vinägern
3 dl Grädde
20 st Grönpepparkorn
5 cl Whisky eller Cognac
Köttbuljong
Salt
Vitpeppar
Tillagning:
- När köttet stekt färdigt ta upp köttet ur stekpannan
- Tillsätt whisky/cognac i stekpannan
- Tillsätt grädde
- Smula ner grönpepparkorn
- Tillsätt buljongen
- Smaka av med salt och vitpeppar
No comments:
Post a Comment