Monday, February 13, 2012

Cincinnati

Alla ingredienser till maten köptes på fantastiska Jungle Jim's.

Skagenröra på rostat bröd
1   dl Majonäs
1   dl Creme Fraiche
200 g  Skalade räkor
1   st Knippe Färsk dill
1   st Citron
1   st Röd lök
       Salt
       Vitpeppar
       Vitt formbröd
Tillagning:
  1. Hacka dill fint. 
  2. Hacka röd lök. 
  3. Blanda majonäs, creme fraich, räkor och dill. 
  4. Smaka av med salt, peppar och citron.
  5. Servera med rostat formbröd och garnera med hackad rödlök och dill.


Alldagliga ingredienser i finkostym.
Garnera gärna med persilja då det kan se lite tråkigt ut annars.

Biff à la Lindström (kapris och rödbetor)
med rödvinssås och potatiskaka
Pannbiff
500 g   Nötfärs
2   msk Kapris
4   msk Rödbetor
2   msk Rödbetsspad
2   st  Gul Lök
3   st  Ägg-gulor
        Salt
        Vitpeppar
Tillagning:
  1. Hacka kapris, gul lök och rödbetor fint
  2. Blanda hacket, nötfärs, rödbetsspad och ägg-gulor
  3. Smaka av med salt och vitpeppar
  4. Gör fyra biffar
  5. Stek båda sidorna på medelhög värme tills biffen får färg
  6. Stek klart på medellåg värme. Total stektid runt 10 minuter. 
Potatiskaka
4  st Stora potatisar
50 g  Torkad svamp
1  dl Parmesan
      Salt
      Vitpeppar
Tillagning:
  1. Skala och riv potatisarna grovt
  2. Pressa ut vatten från de rivna potatisarna
  3. Smula sönder svampen
  4. Riv parmesanen fint
  5. Blanda svamp, potatis och parmesan
  6. Forma 4 runda kakor
  7. Stek på medellåg värme, ca 10-15 minuter på varje sida
Rödvinssås
3 dl  Rödvin
1 dl  Grädde
2 msk Socker
      Oxbuljong      Salt
      Vitpeppar
Tillagning:
  1. Smält socker i en kastrull med tjock botten
  2. Tillsätt rödvin
  3. Låt koka ihop till hälften
  4. Smaka av med buljong, salt och vitpeppar
  5. Tillsätt grädde

Helstekt fläskfilé och hasselbackspotatis
med tomatsallad och grönpepparsås

Helstekt fläskfilé
800 g Fläskfilé
      Salt
      Vitpeppar
      Smör
Tillagning:
  1. Salta och peppra den hela fläskfilén
  2. Stek alla fyra sidor i smör på medelhög värme i ca 2 minuter var för att få färg
  3. Sänk värmen till medellåg och täck fläskfilén med aluminiumfolie.
  4. Stek alla fura sidor i ca 8 minuter var.
Hasselbackspotatis
4   st  Stora potatisar
1   dl  Parmesan
4   msk Brödsmulor
100 g   Smör
        Salt
Tillagning:
  1. Riv parmesan
  2. Smält smöret
  3. Skala potatisen
  4. Skär skåror i potatisarna
  5. Pensla potatisarna med smält smör
  6. Sätt in potatisarna i ugn på 225 grader i 30 minuter
  7. Ta ut potatisarna och pensla med smör
  8. Smula över brödsmulor och parmesan
  9. Sätt in potatisarna i ugn på 225 grader i 15 minuter
Tomatsallad
2 st  Tomater
1 st  Gul lök
2 msk Vinäger
Tillagning:
  1. Skär tomaterna i skivor och lägg på ett fat
  2. Hacka löken och strö över tomatskivorna
  3. Häll över vinägern
Grönpepparsås
3  dl Grädde
20 st Grönpepparkorn
5  cl Whisky eller Cognac
      Köttbuljong
      Salt
      Vitpeppar
Tillagning:
  1. När köttet stekt färdigt ta upp köttet ur stekpannan
  2. Tillsätt whisky/cognac i stekpannan
  3. Tillsätt grädde
  4. Smula ner grönpepparkorn
  5. Tillsätt buljongen
  6. Smaka av med salt och vitpeppar

No comments:

Post a Comment