1 kg Nötkött i grytbitar
6 st Tomater
4 st Morötter
4 st Gula lökar
3 dl Grädde
1 l Vatten
Olivolja
Sherry
Oregano
Cayennepeppar
Chipotle (torkad är lättast)
Salt
Svartpeppar
Tillagning:
- Skala morötter och gula lökar och dela i mindre bitar
- Dela tomaterna i 4 delar och ta bort fröna
- Rosta grönsakerna i ugn på 225 grader i 60 minuter
- Bryn grytbitarna i omgångar i olivolja
- Krydda grytbitarna med salt och svartpeppar
- När alla grytbitar är stekta tillsätt sherry till den tomma stekpannan
- Tillsätt vatten
- Smula ner chipotle (om torkad) annars hacka grovt och tillsätt
- Tillsätt oregano och cayennepeppar
- Låt koka under lock tills grönsakerna är klara
- Tillsätt grönsakerna och låt koka under lock i minst 3h totalt
- Koka ner vätskan till önskad mängd
- Tillsätt grädde
- Smaka av med salt och svartpeppar
- Servera med spagettig och riven parmesan
Ser ut som spya
ReplyDelete