Wednesday, February 15, 2012

Köttsås


Köttsås
1 kg Nötkött i grytbitar
6 st Tomater
4 st Morötter
4 st Gula lökar
3 dl Grädde
1 l  Vatten
     Olivolja
     Sherry
     Oregano
     Cayennepeppar
     Chipotle (torkad är lättast)
     Salt
     Svartpeppar
Tillagning:
  1. Skala morötter och gula lökar och dela i mindre bitar
  2. Dela tomaterna i 4 delar och ta bort fröna
  3. Rosta grönsakerna i ugn på 225 grader i 60 minuter
  4. Bryn grytbitarna i omgångar i olivolja
  5. Krydda grytbitarna med salt och svartpeppar
  6. När alla grytbitar är stekta tillsätt sherry till den tomma stekpannan
  7. Tillsätt vatten
  8. Smula ner chipotle (om torkad) annars hacka grovt och tillsätt
  9. Tillsätt oregano och cayennepeppar 
  10. Låt koka under lock tills grönsakerna är klara
  11. Tillsätt grönsakerna och låt koka under lock i minst 3h totalt
  12. Koka ner vätskan till önskad mängd
  13. Tillsätt grädde
  14. Smaka av med salt och svartpeppar
  15. Servera med spagettig och riven parmesan

1 comment: