Tuesday, February 21, 2012

Panerad fläskytterfilé

Panerad fläskytterfilé med senapssås och dillrostad potatis
1 kg  Fläskytterfilé
1 kg  Potatis
2 dl  Grädde
2 msk Senap
1 st  Ägg
1 st  Citron
      Grönsaksfond
      Färsk Dill
      Mjöl
      Ströbröd
      Salt
      Vitpeppar
      Flytande margarin/rapsolja
Tillagning:
  1. Rengör och dela potatisen i halvor
  2. Hacka den färska dillen
  3. Blanda potatis, dill, flytande margarin och salt i en form
  4. Tillaga i ugn i 45 minuter på 225 grader
  5. Dela fläskytterfilén i 4 delar
  6. Torka av fläsket med hushållspapper
  7. Blanda ströbröd med lite salt och vitpeppar
  8. Rulla fläsket i mjölet
  9. Rulla fläsket i ägget
  10. Rulla fläsket i ströbrödsblandningen
  11. Stek i 5 minuter på varje sida på medelvärme
  12. Lägg in fläsket i ugnen med potatisen de sista 20-25 minutrarna
  13. Tillsätt senap, grädde, vatten, lite citronsaft, salt, vitpeppar och grönsaksfond i stekpannan och låt koka ihop

No comments:

Post a Comment