1 kg Fläskytterfilé
1 kg Potatis
2 dl Grädde
2 msk Senap
1 st Ägg
1 st Citron
Grönsaksfond
Grönsaksfond
Färsk Dill
Mjöl
Ströbröd
Salt
Vitpeppar
Flytande margarin/rapsolja
Tillagning:
Ströbröd
Salt
Vitpeppar
Flytande margarin/rapsolja
Tillagning:
- Rengör och dela potatisen i halvor
- Hacka den färska dillen
- Blanda potatis, dill, flytande margarin och salt i en form
- Tillaga i ugn i 45 minuter på 225 grader
- Dela fläskytterfilén i 4 delar
- Torka av fläsket med hushållspapper
- Blanda ströbröd med lite salt och vitpeppar
- Rulla fläsket i mjölet
- Rulla fläsket i ägget
- Rulla fläsket i ströbrödsblandningen
- Stek i 5 minuter på varje sida på medelvärme
- Lägg in fläsket i ugnen med potatisen de sista 20-25 minutrarna
- Tillsätt senap, grädde, vatten, lite citronsaft, salt, vitpeppar och grönsaksfond i stekpannan och låt koka ihop
No comments:
Post a Comment