Rödbets- och getostpaté
2 st Kokta kalla rödbetor150 g Getost
1 dl Riven parmesanost
2 st Ägg
0.75 dl Standardmjölk
Salt
Peppar
Örtkvarg:
1.25 dl Kesella gourmet
0.75 msk Örter
Salt
Peppar
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva rödbetorna tunt. Smula getosten. Blanda rödbetor, getost och hälften av parmesanosten. Fyll en bakplåtspappersklädd brödform med rödbetsblandningen. Tryck till lite försiktigt.
- Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda försiktigt med salt och peppar i mjölken. Slå över äggmjölken på rödbetorna och se till att den kommer in i patén. Strö över det sista av parmesanosten ovanpå.
- Grädda i vattenbad ca 1 timme och 10 minuter i mitten av ugnen. Lägg eventuellt på folie i slutet av gräddningen.
- Låt patén svalna i sin form, minst 5 timmar eller över natten.
- Blanda ihop samtliga ingredienser till örtkvargen. Man kan smaksätta kvargen med vitlök, färsk hackad chilifrukt eller rivet limeskal.
- Skär upp patén i 2-3 cm tjocka skivor. Servera med en klick örtkvarg.
No comments:
Post a Comment