Sunday, January 8, 2012

Rödbets- och getostpaté



Rödbets- och getostpaté

2   st Kokta kalla rödbetor
150  g  Getost
1 dl Riven parmesanost
2    st Ägg
0.75 dl Standardmjölk
       Salt
       Peppar

Örtkvarg:
1.25 dl  Kesella gourmet
0.75 msk Örter
        Salt
        Peppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva rödbetorna tunt. Smula getosten. Blanda rödbetor, getost och hälften av parmesanosten.  Fyll en bakplåtspappersklädd brödform med rödbetsblandningen. Tryck till lite försiktigt.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda försiktigt med salt och peppar i mjölken. Slå över äggmjölken på rödbetorna och se till att den kommer in i patén. Strö över det sista av parmesanosten ovanpå.
  3. Grädda i vattenbad ca 1 timme och 10 minuter i mitten av ugnen. Lägg eventuellt på folie i slutet av gräddningen.
  4. Låt patén svalna i sin form, minst 5 timmar eller över natten.
  5. Blanda ihop samtliga ingredienser till örtkvargen. Man kan smaksätta kvargen med vitlök, färsk hackad chilifrukt eller rivet limeskal.
  6. Skär upp patén i 2-3 cm tjocka skivor. Servera med en klick örtkvarg.

No comments:

Post a Comment