Saturday, March 24, 2012

Hollandaise


Hollandaise
4   st Kvistar färsk persilja
2   st Schalottenlökar
6   st Pepparkorn
1   dl Vatten
200 g  Smör
4   st Ägg
1   st Citron
Tillagning
  1. Smält smöret och låt kallna. 
  2. Hacka schalottenlöken fint.
  3. Hacka persiljan grovt.
  4. Koka persilja, schalottenlök, pepparkorn och vatten kraftigt i några minuter.
  5. Sila koket och låt svalna lite.
  6. Blanda 5 msk av koket och gulorna från ägget.
  7. Värm blandningen tills den tjocknar. Vispa under hela uppvärmningen. Det får inte koka.
  8. Ta kastrullen av plattan.
  9. Mixa koket i kastrullen samtidigt som det smälta smöret droppas ned.
  10. Smaka av med citronsaft.
  11. Smaka av med salt och vitpeppar.

No comments:

Post a Comment