Köttsoppa
600 g Nötkött (grytbitar, högrev)
4 st Morot
4 st Palsternacka
1 st Purjolök
1 st Kålrot
1 st Selleri (stjälk)
1 st Köttbuljong (tärning)
2 l Vatten
10 st Vitpepparkorn
4 st Kryddpepparkorn
2 st Lagerblad
Färsk persilja
Tillagning:
- Skär morot, selleri, purjolök och palsternacka i mynt.
- Skär kålrot i tärningar.
- Skär köttet i tärningar.
- Koka kött, buljon, vitpeppar, kryddpeppar, lagerblad och vatten.
- Skumma av.
- Låt koka i 3h (fyll på med vatten om det blir för klent).
- Försök fiska upp kryddorna.
- Tillsätt Grönsakerna och koka i 20 minuter.
- Tillsätt Klimp innan servering.
- Garnera med färsk persilja.
2-3 dl Mjöl
1 dl Mjölk
1 st Ägg
1 st Grönsaksbuljong (tärning)
Salt
Tillagning:
- Blanda mjöl, mjölk, ägg och lite salt i en bunke.
- Koka upp vatten, buljong och salt.
- Forma små bollar av degen/smeten och lägg ner i det kokande vattnet. Ett gott råd är att spola kallt vatten på sked/händer innan man tar i degen.
- Klimpen är klar när den kommer upp till ytan. Kolla så den inte "steker" fast på botten.
No comments:
Post a Comment