2 msk Fiskfond
3 dl Vatten
2 dl Creme fraiche
2 dl Grädde
3 dl Vitt vin
30 st Färska räkor, skalade
15 st Bäckfiskringar
300 g Torsk
300 g Lax
0.5 g Saffran
4 st Schalottenlökar
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Basilika
1 tsk Timjan
2 tsk Tomatpuré
Salt
Vitpeppar
Tillagning:
- Hacka lök och pressa vitlök.
- Bryn lök, vitlök, tomatpuré och bläckfiskringar i smör.
- Tillsätt vin och koka av alkoholen.
- Tillsätt fond, saffran, timjan, basilika, vatten, grädde och creme fraiche och koka i 20 minuter.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Skär fisken i 2 cm stora kuber.
- Lägg i fisken och koka 4 minuter.
- Lägg i kräftorna alldeles innan servering.
2 dl Riven västerbottenost
Tillagning:
- Riv osten
- Gör små högar på en plåt
- Grädda i ugn på 200 grader i 5-7 minuter. Viktigt att inte bränna osten.
Del av menyn De Fyra Elementen.
No comments:
Post a Comment