Sunday, July 3, 2011

Fisksoppa med västerbottenostchips

Fisksoppa
2   msk Fiskfond
3   dl  Vatten
2   dl  Creme fraiche
2   dl  Grädde
3   dl  Vitt vin
30  st  Färska räkor, skalade
15  st  Bäckfiskringar
300 g   Torsk
300 g   Lax
0.5 g   Saffran
4   st  Schalottenlökar
2   st  Vitlöksklyftor
1   tsk Basilika
1   tsk Timjan
2   tsk Tomatpuré
        Salt
        Vitpeppar
Tillagning:
  1. Hacka lök och pressa vitlök.
  2. Bryn lök, vitlök, tomatpuré och bläckfiskringar i smör.
  3. Tillsätt vin och koka av alkoholen.
  4. Tillsätt fond, saffran, timjan, basilika, vatten, grädde och creme fraiche och koka i 20 minuter.
  5. Smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Skär fisken i 2 cm stora kuber.
  7. Lägg i fisken och koka 4 minuter.
  8. Lägg i kräftorna alldeles innan servering.
Västerbottenostchips
2   dl  Riven västerbottenost
Tillagning:
  1. Riv osten
  2. Gör små högar på en plåt
  3. Grädda i ugn på 200 grader i 5-7 minuter. Viktigt att inte bränna osten.
Del av menyn De Fyra Elementen.

No comments:

Post a Comment