8 st Hönökaka (halvor)
1.2 kg Mjukost (3 paket) (Gärna fjällbrynt med extra smak)
3 hg Rökt skinka
1 st Kruka gräslök (minst 1 dl hackad)
3 dl Gräddfil
1 dl Majonäs
6 st Ägg
300 g Skalade räkor
1 st Gurka
200 g Hushållsost (20 skivor)
Salt
Tillagning:
- Koka äggen så de blir hårdkokta.
- Gör fyllning 1 genom att blanda 800g mjukost med 2hg hackad skinka och 1dl hackad gräslök.
- Gör fyllning 2 genom att blanda gräddfil, majonäs, 100g hackade skalade räkor och 3st hackade hårdkokta ägg. Smaka av med salt.
- Lägg två halvor av hönökakorna så att de bildar en cirkel. Bred på hälften av fyllning 1.
- Lägg ett lager med hönökakor och bred på allt av fyllning 2.
- Lägg ett lager med hönökakor och bred på det som är kvar av fyllning 1.
- Lägg ett lager med hönökakor. Bred på de resterande 400g mjukost. Även på kanten.
- Dela kvarvarande skinka i halvor (ca 20 st halvor).
- Rulla skinka och hushållsosten och lägg varannan runt på yttre delen av kakan.
- Skiva de resterande 3 äggen och lägg runt innanför osten och skinkan.
- Fyll mitten av tårtan med det som är kvar av räkorna.
- Täck med aluminiumfolie och låt stå i kylskåp över natten.
- Innan servering så kila in halva skivor av gurka mellan varje ost och skink-rundel.
- Tårtan ska helst stå framme en halvtimme innan servering. Smakar bäst när den inte är riktigt kylskåpskall.
- Det blir ungefär 20 skivor tårta om den serveras ihop med annan mat. Om man ska bli mätt så blir det ungefär 10 skivor.
Vi får testa den med Krabba/Hummerost ikväll! :)
ReplyDelete