Monday, July 11, 2011

Smörgåstårta

Smörgåstårta
8   st Hönökaka (halvor)
1.2 kg Mjukost (3 paket) (Gärna fjällbrynt med extra smak)
3   hg Rökt skinka
1   st Kruka gräslök (minst 1 dl hackad)
3   dl Gräddfil
1   dl Majonäs
6   st Ägg
300 g  Skalade räkor
1   st Gurka
200 g  Hushållsost (20 skivor)
       Salt
Tillagning:
  1. Koka äggen så de blir hårdkokta.
  2. Gör fyllning 1 genom att blanda 800g mjukost med 2hg hackad skinka och 1dl hackad gräslök.
  3. Gör fyllning 2 genom att blanda gräddfil, majonäs, 100g hackade skalade räkor och 3st hackade hårdkokta ägg. Smaka av med salt.
  4. Lägg två halvor av hönökakorna så att de bildar en cirkel. Bred på hälften av fyllning 1.
  5. Lägg ett lager med hönökakor och bred på allt av fyllning 2.
  6. Lägg ett lager med hönökakor och bred på det som är kvar av fyllning 1.
  7. Lägg ett lager med hönökakor. Bred på de resterande 400g mjukost. Även på kanten.
  8. Dela kvarvarande skinka i halvor (ca 20 st halvor).
  9. Rulla skinka och hushållsosten och lägg varannan runt på yttre delen av kakan.
  10. Skiva de resterande 3 äggen och lägg runt innanför osten och skinkan.
  11. Fyll mitten av tårtan med det som är kvar av räkorna.
  12. Täck med aluminiumfolie och låt stå i kylskåp över natten.
  13. Innan servering så kila in halva skivor av gurka mellan varje ost och skink-rundel.
  14. Tårtan ska helst stå framme en halvtimme innan servering. Smakar bäst när den inte är riktigt kylskåpskall. 
  15. Det blir ungefär 20 skivor tårta om den serveras ihop med annan mat. Om man ska bli mätt så blir det ungefär 10 skivor.

1 comment:

  1. Vi får testa den med Krabba/Hummerost ikväll! :)

    ReplyDelete