1 st Ankbröstfiléer (500g totalt)
5 cl Mörk rom
Olja
Salt
Svartpeppar
Tillagning:
- Skär 1*1 cm stora rutor i fettet på filéerna.
- Gnid in fettsidan med olja. Salta och peppra.
- Stek i torr panna med fettsidan nedåt på mycket hög värme i 2-3 minuter.
- Sänk värmen till medel och stek i ytterligare 2-3 minuter.
- Vänd ankan och stek på andra sidan i 2 minuter.
- Tillaga i ugn på 120 grader tills innertemperaturen är 57 grader.
- Låt vila under folie i minst 10 minuter. (Under, ej inlindad i)
- Skär upp i halvcentimetertjocka skivor.
- Värm rom på lägsta värme i stekpanna (ska inte koka).
- Lägg ner ankan i romen och tänd på.
Karibiskt ris
2 dl jasminris
6 dl vatten
2 st russin (små askar)
1 dl kokosflarn
salt
Tillagning:
- Koka upp salt, ris och vatten
- Låt koka på svag värme i 15 minuter (Det är viktigt att riset inte blir för torrt)
- Blanda ner russin och kokos
- Låt stå i minst 5 minuter
Currysås
4 tsk Röd currypasta (rågade)
8 tsk Chilipasta (baksidan på skeden)
8 dl Kokosmjölk
4 st Vitlöksklyfta
4 tsk Socker
2 st Kycklingfond
2 krm Torkad basilika
Färsk basilika
Jordnötsolja
Tillagning:
- Fräs lite av kokosmjölken och röd curry i olja (eller smör) tills den börjar släppa ifrån sig olja.
- Rör ner chili och resten av kokosmjölken.
- Skala och krossa vitlöksklyftan.
- Tillsätt vitlök, kycklingfond, torkad basilika och socker.
- Låt puttra i minst 20 minuter. Ska ner till ungefär hälften
- Ta upp vitlöksklyftorna.
Äppelsallad
2 st Royal gala äpple
1 st Lime
Salt
Svartpeppar
Tillagning:
- Skala och skär äpple i tunna stavar
- Pressa lime över äppelskivorna
- Salta och peppra
- Blanda
Ingefäradrink
1 tsk Krossad ingefära på burk
3 cl Mörk rom
6 cl Äppeljuice
2 st Färsk basilika (blad)
1 cl Lime (juice)
3 cl Sockerlag
Kokos
Tillagning:
- Gnid glaskanterna med lime och snurra i kokos
- Lägg is, ingefära, rom, lime juice och sockerlag i en shaker
- Skaka väl
- Häll upp i glas
- Fyll på med äppeljuice
Del av menyn De Fyra Elementen.
No comments:
Post a Comment