Sunday, July 3, 2011

Vildsvinsfilé med potatiskaka


-----------------------------------------------------------
SÅS
-----------------------------------------------------------

1 dl Marsalavin
1 dl Portvin
5 dl Rött vin (Kraftigt)
3 msk oxfond
1 msk råsocker
10 Sechuanpepparkorn
1 Kanelstång

1. Smält sockret i en kastrull
2. I med allt och koka en timme under lock
3. Sila bort pepparkornen och kanelstången
4. Reducera ned till önskad konsistens och smaka av så det inte blir för salt.

-------------------------------------------------------------
KÖTT - VILDSVINSYTTERFILE
-------------------------------------------------------------

Svartpeppar och salt. Helstek i panna, in i ugnen på 120 grader till
innertemp på 62 grader.

-------------------------------------------------------------
VILDSVINSPANCETTA
-------------------------------------------------------------
Kan göras lite i förväg

Stek pancettan utan matfett, precis som du steker bacon. Tänk på att
pancettan ej innehåller särskilt mycket fett och kan bli bränt ganska
snabbt, så kör på medelvärme.

-------------------------------------------------------------
POTATISKAKA
-------------------------------------------------------------

Väldigt finhackad svamp (Timjan, lite vitpeppar och en gnutta salt) -
går att steka långt i förväg
Potatis
Parmesan
Salt och peppar

1. Riv potatis grovt
2. Använd potatispress för att pressa ut vattnet från den rivna potatisen
3. Blanda i svamp och parmesan
4. Salta och peppra
- Tänk på att om svampen är salt, samt om du använder mycket parmesan
så skall du ta det lugnt med salt.
5. Pressa ihop blandningen till bollar med händerna.
6. Tryck ut bollarna till "plättar", på en skärbräda som är fuktad med
kallt vatten
7. Stek i stekpanna med smör. Ha inte för mycket smör, då blir det
svårt att få en krispig yta.

--------------------------------------------------------------
MINISPARRIS
--------------------------------------------------------------
Släng i sparrisen i stekpannan efter det att du lagt de nystekta
potatiskakorna på tallriken. Fräs/bryn sparrisen i en minut, tillsätt
lite smör och salt.




No comments:

Post a Comment