Sunday, September 9, 2012

Älgfärslimpa med rostad potatis




Älgfärslimpa med rostad potatis
500 g   Potatis
500 g   Älgfärs
2   dl  Mjölk
1   dl  Mannagryn
2   st  Gul lök
1   st  Vitlök
2   st  Enbär
4   msk Lingon (torkade)
2   msk Messmör
1   pkt Bacon
1   dl  Trattkantareller (torkade)
10  st  Skivor västerbottenost
        Salt
        Svartpeppar
Tillagning:
  1. Leta rätt på en stor ugnsfast form
  2. Sätt ugnen på 225 grader
  3. Mixa eller hacka fint. Gul lök, vitlök, enbär och lingon
  4. Blanda mjölk och mannagryn
  5. Låt stå i 5 minuter
  6. Blanda ihop mjölk, messmör och hacket
  7. Blanda ner älgfärsen
  8. Salta och peppra
  9. Sprid ut hälften av färsblandning i mitten på formen från kortända till kortända
  10. Rulla ihop ostskivorna två och två
  11. Gör en skåra i färsen och lägg ner ostrullarna
  12. Täck osten med resten av färsen och forma till en fin limpa
  13. Skala potatisen
  14. Skär potatisen i klyftor och lägg på sidan av limpan
  15. Salta
  16. Smula sönder trattkantarellerna och strö över
  17. Lägg baconskivorna över
  18. In i ugnen i 45 minuter
  19. Servera med lingonsylt, senapsyoghurt och persilja

No comments:

Post a Comment