Älgfärslimpa med rostad potatis
500 g Potatis
500 g Älgfärs
2 dl Mjölk
1 dl Mannagryn
2 st Gul lök
1 st Vitlök
2 st Enbär
4 msk Lingon (torkade)
2 msk Messmör
1 pkt Bacon
1 dl Trattkantareller (torkade)
10 st Skivor västerbottenost
Salt
Svartpeppar
Tillagning:
- Leta rätt på en stor ugnsfast form
- Sätt ugnen på 225 grader
- Mixa eller hacka fint. Gul lök, vitlök, enbär och lingon
- Blanda mjölk och mannagryn
- Låt stå i 5 minuter
- Blanda ihop mjölk, messmör och hacket
- Blanda ner älgfärsen
- Salta och peppra
- Sprid ut hälften av färsblandning i mitten på formen från kortända till kortända
- Rulla ihop ostskivorna två och två
- Gör en skåra i färsen och lägg ner ostrullarna
- Täck osten med resten av färsen och forma till en fin limpa
- Skala potatisen
- Skär potatisen i klyftor och lägg på sidan av limpan
- Salta
- Smula sönder trattkantarellerna och strö över
- Lägg baconskivorna över
- In i ugnen i 45 minuter
- Servera med lingonsylt, senapsyoghurt och persilja
No comments:
Post a Comment