150g Biff
Salt
Svartpeppar
Neutral olja
Smör
Tillagning:
- Värm upp stekpanna på högsta värme
- Värm upp ugnen till 225 grader
- Gnid in köttbiten med olja
- Stek 30 sekunder på ena sidan
- Krydda med salt och svartpeppar under tiden
- Vänd på steken och stek 30-60 sekunder på andra sidan
- Tillsägg en klick smör i pannan och en ovanpå steken
- Krydda med salt och svartpeppar
- Tillaga klart i ugnen i 3 minuter (1,5 minuter per cm kött)
- Låt vila i 8 minuter minuter (gärna med fettkant nedåt)
2 st Ägg
Smör
Salt
Svartpeppar
Tillagning:
- Värm upp stekpanna på hög värme (eller efter biffen stekts)
- Vrid ner till låg/ingen värme
- Lägg i smör
- Knäck i äggen
- Krydda med salt och svartpeppar
- Låt steka i 5 minuter
4 st Körsbärstomater
4 st Minimozarella
4 st Basilikablad
1 st Vitlök
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Tillagning:
- Hacka basilika
- Krossa vitlöken
- Blanda olivolja, vitlök, basilika
- Smaka av med salt och svartpeppar
- Dela tomater och mozarella i hälften
- Placera på tallrik
- Ringla dressing över (ta bort vitlöken först)
No comments:
Post a Comment