Saturday, September 1, 2012

Steak and Eggs breakfast

Stek
150g Biff
     Salt
     Svartpeppar
     Neutral olja
     Smör
Tillagning:
  1. Värm upp stekpanna på högsta värme
  2. Värm upp ugnen till 225 grader
  3. Gnid in köttbiten med olja
  4. Stek 30 sekunder på ena sidan
  5. Krydda med salt och svartpeppar under tiden
  6. Vänd på steken och stek 30-60 sekunder på andra sidan
  7. Tillsägg en klick smör i pannan och en ovanpå steken
  8. Krydda med salt och svartpeppar
  9. Tillaga klart i ugnen i 3 minuter (1,5 minuter per cm kött)
  10. Låt vila i 8 minuter minuter (gärna med fettkant nedåt)
Ägg
2 st Ägg
     Smör
     Salt
     Svartpeppar
Tillagning:
  1. Värm upp stekpanna på hög värme (eller efter biffen stekts)
  2. Vrid ner till låg/ingen värme
  3. Lägg i smör
  4. Knäck i äggen
  5. Krydda med salt och svartpeppar
  6. Låt steka i 5 minuter
Sallad
4 st Körsbärstomater
4 st Minimozarella
4 st Basilikablad
1 st Vitlök
     Olivolja
     Salt
     Svartpeppar
Tillagning:
  1. Hacka basilika
  2. Krossa vitlöken
  3. Blanda olivolja, vitlök, basilika
  4. Smaka av med salt och svartpeppar
  5. Dela tomater och mozarella i hälften
  6. Placera på tallrik
  7. Ringla dressing över (ta bort vitlöken först)

No comments:

Post a Comment