Thursday, September 13, 2012

Sidfläsk med wasabistuvade grönsaker


Sidfläsk
4   st Skivor sidfläsk
Tillagning:
  1. Stek fläsket på medelvärme 8 minuter på varje sida
Wasabistuvade grönsaker
1   st Morot
100 g  Vitkål
1   dl Grädde
       Wasabi
       Färsk timjan
       Salt
       Vitpeppar
Tillagning:
  1. Skär morot och vitkål i fina strimlor
  2. Lägg i kastrull och täck med vatten
  3. Koka på hög värme i 8 minuter
  4. Tillsätt grädden och koka ner till lagom konsistens
  5. Smaka av med salt, vitpeppar och wasabi
  6. Strö över lite färsk timjan vid servering
Stekt äpple
2 st  Äpple
1 tsk Strösocker
2 msk Smör
2 krm Malen ingefära
Tillagning:
  1. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. 
  2. Fräs dem med sockret i smör i en stekpanna tills de fått färg. 
  3. Smaka av med ingefära.

No comments:

Post a Comment