Sunday, March 6, 2011

Mat - Oxfilé

Helstekt oxfilé, stuvad salladskål, persiljesmör och whiskysås
Persiljesmör
Bregott
Salt
Färsk persilja
Tillagning:
  1. Hacka persilja fint.
  2. Blanda persilja, smör och salt.
  3. Ställ i kylen minst en halvtimme.

Helstekt Oxfilé
200 g Oxfilé per portion
      Salt
      Vitpeppar
      Smör
Tillagning:
  1. Bryn oxfilé 1-2 minuter på alla fyra sidor på hög värme. Skölj inte ur stekpannan. Den ska användas till såsen.
  2. Sätt i en termometer och sätt in i ugn på 125 grader.
  3. Ta ut oxfilén vid 57 grader och låt vila under folie i minst 10 minuter.
Stuvad salladskål
0.25 st Salladskål
1    dl Matlagningsgrädde
        Salt
        Vitpeppar
Tillagning:
  1. Strimla salladskålen.
  2. Koka upp grädden när oxfilén nästan är klar i ugnen.
  3. Tillsätt salladskål och koka i ungefär 10 minuter på låg värme.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar.
Whiskysås
      Whisky
      Salt
      Vitpeppar
Tillagning:
  1. Tillsätt lite vatten till stekpanna som användes till oxfilén för att få loss alla smaker.
  2. Tillsätt whisky efter smak.
  3. Låt koka upp.
  4. När salladskålen är klar så tillsätt grädden från koket.
  5. Koka upp.
  6. Smaka av med salt och vitpeppar.

No comments:

Post a Comment