Persiljesmör
Bregott
Salt
Färsk persilja
Tillagning:
- Hacka persilja fint.
- Blanda persilja, smör och salt.
- Ställ i kylen minst en halvtimme.
Helstekt Oxfilé
200 g Oxfilé per portion
Salt
Vitpeppar
Smör
Tillagning:
- Bryn oxfilé 1-2 minuter på alla fyra sidor på hög värme. Skölj inte ur stekpannan. Den ska användas till såsen.
- Sätt i en termometer och sätt in i ugn på 125 grader.
- Ta ut oxfilén vid 57 grader och låt vila under folie i minst 10 minuter.
Stuvad salladskål
0.25 st Salladskål
1 dl Matlagningsgrädde
Salt
Vitpeppar
Tillagning:
- Strimla salladskålen.
- Koka upp grädden när oxfilén nästan är klar i ugnen.
- Tillsätt salladskål och koka i ungefär 10 minuter på låg värme.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
Whiskysås
Whisky
Salt
Vitpeppar
Tillagning:
- Tillsätt lite vatten till stekpanna som användes till oxfilén för att få loss alla smaker.
- Tillsätt whisky efter smak.
- Låt koka upp.
- När salladskålen är klar så tillsätt grädden från koket.
- Koka upp.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
No comments:
Post a Comment