Monday, March 28, 2011

Mat - Renskav med messmör och lingon

Renskav med messmör och lingon
800 g   renskav (eller viltskav)
2   st  burkar kantareller
20  g   strimlade morötter 
20  g   strimlad rotselleri 
2   st  tärnad gul lök
12  dl  köttbuljong (viltbuljong?)
4   dl  Vispgrädde 40%
200 g   Fjällbrynt Messmör 
2   tsk Krossade enbär 
0.5 tsk Krossad kryddpeppar
2   msk Vetemjöl
1   dl  Frysta lingon
        Salt
        Vitpeppar 
  Cayennepeppar 
        Smör
20  g   Hackad persilja
Tillagning:
  1. Bryn skav i smör tills det har fått färg. 
  2. Tillsätt kantareller, morötter, rotselleri och lök och bryn utan att det tar färg. 
  3. När vätskan sugits upp så tillsätt mjölet.
  4. Häll över buljongen försiktigt under omröring så att det inte bildas klumpar.
  5. Låt sjuda, ca 30 minuter tills köttet är mört.
  6. Tillsätt grädde och messmör.
  7. Smaka av med cayennepeppar, kryddpeppar, enbär, salt och vitpeppar. 
  8. Tillsätt lingon
    Hit kan det förberedas. Gärna dagen innan.
  9. Tillsätt persilja. 
Salladsdressing. Äppelmos, pepparrot, vinäger, olja, timjan, salt, vitpeppar.

No comments:

Post a Comment