800 g renskav (eller viltskav)
2 st burkar kantareller
20 g strimlade morötter
20 g strimlad rotselleri
2 st tärnad gul lök
12 dl köttbuljong (viltbuljong?)
4 dl Vispgrädde 40%
200 g Fjällbrynt Messmör
2 tsk Krossade enbär
0.5 tsk Krossad kryddpeppar
2 msk Vetemjöl
1 dl Frysta lingon
Salt
Vitpeppar
Cayennepeppar
Smör
20 g Hackad persilja
Tillagning:
- Bryn skav i smör tills det har fått färg.
- Tillsätt kantareller, morötter, rotselleri och lök och bryn utan att det tar färg.
- När vätskan sugits upp så tillsätt mjölet.
- Häll över buljongen försiktigt under omröring så att det inte bildas klumpar.
- Låt sjuda, ca 30 minuter tills köttet är mört.
- Tillsätt grädde och messmör.
- Smaka av med cayennepeppar, kryddpeppar, enbär, salt och vitpeppar.
- Tillsätt lingon
Hit kan det förberedas. Gärna dagen innan. - Tillsätt persilja.
No comments:
Post a Comment