Revbensspjäll med ciderinkokt fruktkompott samt romansallad med lökvinegrette.
Revbenspjäll med bacon.
350 g Revbenspjäll per person
0.25 pkt Bacon i tärningar
Flytande margarin
Salt
Vitpeppar
Tillagning:
- Koka revbensspjället i 3 timmar på låg värme.
- Låt revbenspjället kallna och krydda med salt och vitpeppar.
- Täck översidan av revbensspjället med flytande margarin.
- Grilljera revbensspjället i ugn i 20 minuter på 225 grader.
- När 10 minuter är kvar så lägg i bacontärningarna i formen.
Ciderinkokt fruktkompott
1.5 dl Äppelcider0.5 st Äpple
Lika mängd pumpa
Smör
Honung
Salt
Peppar
Färsk timjan
Tillagning:
- Tärna pumpan.
- Tärna äpplena.
- Blanda äpplena med citronsaften.
- Smält fettet på medellåg värme.
- Lägg i frukten i stekpannan.
- Låt frukten svettas i pannan några minuter.
- Tillsätt äppelcidern. (den ska täcka frukten)
- Koka ihop i minst 10 minuter.
- Smaka av med honug, salt och peppar.
- Ta upp frukten och koka ihop till önskad konsistens.
- Blanda frukten med färsk timjan.
- Häll ciderreduktionen över frukten vid servering.
Romansallad med lökvinegrette
1 st Hjärta av romansallad
Rapsolja
Vitvinsvinäger
Lökpulver
Tillagning:
- Blanda olja, vinäger och lökpulver.
- Dela romansalladen i halvor.
- Ringla vinegretten över salladshalvorna.
Kommentar:
Bra potential på rätten. Skulle testa något annat än revbensspjäll (fläsksida?), runda av smaken i fruktkompotten (lite rom?) samt göra salladen lite lättare (strimla romansalladen?).
No comments:
Post a Comment