Sunday, March 13, 2011

Mat - Revbensspjäll

Revbensspjäll med ciderinkokt fruktkompott samt romansallad med lökvinegrette.
Revbenspjäll med bacon.
350  g   Revbenspjäll per person
0.25 pkt Bacon i tärningar
         Flytande margarin
         Salt
         Vitpeppar
Tillagning:
  1. Koka revbensspjället i 3 timmar på låg värme.
  2. Låt revbenspjället kallna och krydda med salt och vitpeppar.
  3. Täck översidan av revbensspjället med flytande margarin.
  4. Grilljera revbensspjället i ugn i 20 minuter på 225 grader.
  5. När 10 minuter är kvar så lägg i bacontärningarna i formen.

Ciderinkokt fruktkompott
1.5 dl Äppelcider
0.5 st Äpple
       Lika mängd pumpa
       Smör
       Honung
       Salt
       Peppar
       Färsk timjan
Tillagning:
  1. Tärna pumpan.
  2. Tärna äpplena.
  3. Blanda äpplena med citronsaften.
  4. Smält fettet på medellåg värme.
  5. Lägg i frukten i stekpannan.
  6. Låt frukten svettas i pannan några minuter.
  7. Tillsätt äppelcidern. (den ska täcka frukten)
  8. Koka ihop i minst 10 minuter.
  9. Smaka av med honug, salt och peppar.
  10. Ta upp frukten och koka ihop till önskad konsistens.
  11. Blanda frukten med färsk timjan.
  12. Häll ciderreduktionen över frukten vid servering.

Romansallad med lökvinegrette
1 st Hjärta av romansallad
     Rapsolja
     Vitvinsvinäger
     Lökpulver
Tillagning:
  1. Blanda olja, vinäger och lökpulver.
  2. Dela romansalladen i halvor.
  3. Ringla vinegretten över salladshalvorna.
Kommentar:
Bra potential på rätten. Skulle testa något annat än revbensspjäll (fläsksida?), runda av smaken i fruktkompotten (lite rom?) samt göra salladen lite lättare (strimla romansalladen?).

No comments:

Post a Comment