Biscuits
200 g Vetemjöl
20 g Socker
0.5 tsk Salt
10 g Bakpulver
50 g Smör
300 g Filmjölk
1 dl Riven cheddar
2 dl Vetemjöl till utbakningen
Pensling
2 msk Smält smör
0.25 tsk Torkad persilja
0.5 tsk Vitlökspulver
Salt
Tillagning
- Smält smör och blanda med persilja och vitlökspulver för pensling.
- Blanda vetemjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke.
- Finfördela smöret i blandningen med fingertopparna.
- Häll i filmjölk och den rivna osten.
- Rör försiktigt runt med en sked tills det är nätt och jämnt blandat. Försök motstå frestelsen att röra smeten slät det kommer bara att göra dina biscuits kompakta.
- Smeten ser vid det här laget ut som lite klumpigt potatismos, men det är helt i sin ordning.
- Häll ut ca 2 dl mjöl i en djup tallrik.
- Ta en stor rågad sked av smeten och klicka direkt ner i mjölet.
- Ta upp smeten/degen och forma försiktigt till en boll.
- Lägg ner i den smorda formen.
- Upprepa tills smeten är slut, 8 bollar brukar bli lagom.
- Pensla bollarna med den smälta smörblandningen.
- Det kommer att bli trångt i formen, men det hjälper bara dina biscuits att hålla formen under gräddningen.
- Sätt in formen i 225 grader och grädda i 15 minuter.
- Testa med en sticka att de är klara.
- Låt brödet svalna i formen i ett par minuter och flytta sedan över till ett galler.
- Bryt isär brödet och servera genast.
No comments:
Post a Comment