Tuesday, November 22, 2011

Biscuits

Biscuits (8 st)
Biscuits
200  g   Vetemjöl
20   g   Socker
0.5  tsk Salt
10   g   Bakpulver
50   g   Smör
300  g   Filmjölk
1    dl  Riven cheddar
2    dl  Vetemjöl till utbakningen
Pensling
2    msk Smält smör
0.25 tsk Torkad persilja
0.5  tsk Vitlökspulver
         Salt
Tillagning
  1. Smält smör och blanda med persilja och vitlökspulver för pensling.
  2. Blanda vetemjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke. 
  3. Finfördela smöret i blandningen med fingertopparna. 
  4. Häll i filmjölk och den rivna osten. 
  5. Rör försiktigt runt med en sked tills det är nätt och jämnt blandat. Försök motstå frestelsen att röra smeten slät det kommer bara att göra dina biscuits kompakta.
  6. Smeten ser vid det här laget ut som lite klumpigt potatismos, men det är helt i sin ordning. 
  7. Häll ut ca 2 dl mjöl i en djup tallrik. 
  8. Ta en stor rågad sked av smeten och klicka direkt ner i mjölet. 
  9. Ta upp smeten/degen och forma försiktigt till en boll. 
  10. Lägg ner i den smorda formen. 
  11. Upprepa tills smeten är slut, 8 bollar brukar bli lagom. 
  12. Pensla bollarna med den smälta smörblandningen.
  13. Det kommer att bli trångt i formen, men det hjälper bara dina biscuits att hålla formen under gräddningen.
  14. Sätt in formen i 225 grader och grädda i 15 minuter. 
  15. Testa med en sticka att de är klara. 
  16. Låt brödet svalna i formen i ett par minuter och flytta sedan över till ett galler. 
  17. Bryt isär brödet och servera genast.

No comments:

Post a Comment