Sunday, August 12, 2012

Semester dag 29

Dagens kulinariska experiment. Pocherat ägg. 
Lite för länge och inte tillräckligt rund. Annars ett bra försök.

Färsbiff, pocherat ägg och tomatsallad
2  st Körsbärstomater
6  st Persiljeblad
1  st Ägg
50 g  Köttfärs
      Senap
      Salt
      Vitpeppar
Tillagning:
  1. Värm upp vatten i en kastrull tills det börjar sjuda
  2. Forma köttfärsen till önskad form
  3. Salta och peppra färsbiffen
  4. Stek färsbiffen på medelhög värme i 3 minuter på varje sida (lite beroende på tjocklek)
  5. Pochera ägget i kastrullen med vatten i 3 minuter
  6. Hacka tomat och persilja
  7. Blanda tomat och persilja, smaka av med salt
  8. Vid servering stryk på att tunt lager senap på färsbiffen och placera ägget ovanpå

No comments:

Post a Comment