500 g Köttfärs
2 st Gul lök
4 st Vitlök
1 st Stjärnanis
500 g Passerade tomater
140 g Bacon i tärningar
100 g Champinjoner
1 dl Tomatpuré
1 dl Rödvin
Oregano
Salt
Svartpeppar
Smör
Tillagning:
- Hacka vitlök fint
- Hacka gul lök och champinjoner
- Stek stjärnanis, vitlök, gul lök, champinjoner och bacon i lite smör
- Tillsätt köttfärs och stek tills den får färg
- Tillsätt rödvin, oregano, tomatpuré och passerade tomater
- Smaka av med salt och peppar
- Låt småputtra i 50 minuter
- Tillsätt eventuellt lite vatten om det blir för torrt
500 g Morot
250 g Selleri
500 g Squash
500 g Tomat med kvist
1 st Citron
Paptrikapulver
Cayennepeppar
Salt
Olivolja
Tillagning:
- Tärna morot, selleri och squash fint
- Stek morot, selleri och squash i olivolja
- Dela tomat i fyra delar
- Lägg i tomat och tomatkvist
- Låt puttra under lock i 20 minuter
- Ta bort lock
- Ta upp tomatkvist
- Pressa över citron
- Tillsätt paprikapulver och cayennepeppar
- Mosa ner tomat
- Öka värmen och koka ned till lagom konsistens
100 g Smör
1 dl Mjöl
1 l Mjölk
2 dl Grädde
Tillagning:
- Smält smör
- Vispa ner mjöl
- Vispa ner några dl av mjölken
- Vispa tills mjölet löst upp sig
- Tillsätt resten av mjölk och grädde
- Koka i 5-10 minuter
1 st Köttsås
1 st Grönsaksröra
1 st Bechamelsås
1 pkt Pastaplattor
300 g Västerbottenost
Tillagning:
- Riv västerbottenosten
- Börja med ett lager pastaplattor
- Ett lager med köttsås
- Ett lager med Bechamelsås
- Ett lager med pastaplattor
- Ett lager med all grönsaksröra
- Ett lager med pastaplattor
- Ett lager med köttsås
- Ett lager med Bechamelsås
- Ett lager med Västerbottenost
- Tillaga i ugn i 200 grader i 20-30 minuter
No comments:
Post a Comment