Tuesday, August 14, 2012

Semester dag 31


Viktigt att fylla på energidepåerna efter träning.
Det görs helt klart bäst med en chokladkaka.
Chokladtarte
170 g  Mörk choklad (70%)
1   st Ägg
120 ml Grädde
65  ml Mjölk
Tillagning:
  1. Smält chokladen
  2. Vispa ägget fluffigt
  3. Vänd ner ägget i chokladen
  4. Koka upp mjölk och grädde
  5. Blanda mjölk och grädde med chokladen
  6. Täck insidan av en brödform med smörpapper
  7. Fyll formen med chokladblandningen
  8. Kör i ugn i 100 grader i ca 25 minuter (konsistens som äggstanning)
  9. Låt svalna
  10. Sätt i kylen minst en timme, men gärna över natten
  11. Lyft chokladen ur formen och skär i önskad storlek
  12. Servera med några klickar hallonkesella.

No comments:

Post a Comment