Monday, August 13, 2012

Semester dag 30


Dags att komma i form igen. 
Inte för att den var direkt bra innan semestern. 
Tung första löptur på 50 minuter.

Rödvinsbrässerad nötbringa, auberginchips, rödvinsreduktion,
spenat med citron, smör och vitlök.

Rödvinsbrässerad nötbringa
1 kg Nötbringa
2 st Vitlöksklyftor
4 dl Köttbuljong
3 dl Rödvin
1 st Gullök
     Oregano
     Svartpeppar
     Salt
Tillagning:
  1. Hacka vitlök och lök.
  2. Lägg alla ingredienser i en kastrull, gärna inte för stor då vätskan ska täcka så mycket som möjligt av nötbringan.
  3. Koka på låg värme med lock i 3h
  4. Ta upp köttet
  5. Stek köttet på hög värme 5 minuter på varje sida
Rödvinsreduktion
     Vätska från koket av nötbringan
     Smör
Tillagning:
  1. Sila vätskan som är kvar från nötbringekoket
  2. Ta bort ytfettet
  3. Koka ner till 1-2dl vätska
  4. Rör ner lite smör innan servering
Auberginchips
2 st Aubergin
     Salt
     Olivolja
Tillagning:
  1. Skär aubergin i tunna skivor
  2. Varva auberginskivor och salt i ett durkslag
  3. Låt stå och vattnas av i åtminstone 30 minuter
  4. Skölj av auberginskivorna noga (blir väldigt salt annars)
  5. Lägg auberginskivorna på en plåt
  6. Pensla varje skiva med olivolja
  7. Kör i ugn på 200 grader i 30 minuter
Varm spenat
1 kg Spenat
1 st Citron
1 st Vitlök
     Smör
     Salt
Tillagning:
  1. Smält smör i en stekpanna
  2. Dela på vitlöken
  3. Fäst vitlökshalvorna på en gaffel
  4. Lägg i spenaten
  5. Rör om med vitlöksgaffeln
  6. Smaka av med salt och citron
  7. Spenaten ska bara vara i pannan cirka 30 sekunder

No comments:

Post a Comment