Monday, August 27, 2012

Skinkstek med rotfruktspuré och apelsinsås

Skinkstek
1 kg Skinkstek
     Salt
     Vitpeppar
     Ingefära (pulver)
Tillagning:
  1. Gnid in skinksteken med kryddorna
  2. Lägg skinksteken i en stekpåse
  3. Tillaga i ugn i 6h på 110 grader
Rotfruktspuré
4   st Morötter
8   st Potatisar
2   st Palsternackor
100 g  Vitkål
5   dl Vatten
       Mjölk
       Smör
       Salt
       Vitpeppar
Tillagning:
  1. Tärna grönsakerna fint
  2. Koka upp 5 dl vatten
  3. Tillsätt grönsakerna och koka kraftigt i ungefär 10 minuter
  4. Tillsätt smör och mjölk
  5. Mixa till fin puré
  6. Smaka av med salt och vitpeppar
Apelsinsås
1 st  Apelsin
1 st  Ingefära (färsk)
5 cl  Cognac
3 dl  Cider
1 msk Socker
1 st  Kycklingbuljong
1 tsk Mjöl
Tillagning:
  1. Hacka ingefära fint
  2. Skala och skär apelsinen i bitar
  3. Smält och bryn socker
  4. Tillsätt cognac, cider och kycklingbuljong
  5. Rör om tills sockret har löst upp sig
  6. Tillsätt apelsin och ingefära
  7. Blanda mjölet med lite kallt vatten
  8. Tillsätt mjölblandningen
  9. Låt koka i 5-10 minuter
  10. Mixa

No comments:

Post a Comment