1 kg Skinkstek
Salt
Vitpeppar
Ingefära (pulver)
Tillagning:
- Gnid in skinksteken med kryddorna
- Lägg skinksteken i en stekpåse
- Tillaga i ugn i 6h på 110 grader
4 st Morötter
8 st Potatisar
2 st Palsternackor
100 g Vitkål
5 dl Vatten
Mjölk
Smör
Salt
Vitpeppar
Tillagning:
- Tärna grönsakerna fint
- Koka upp 5 dl vatten
- Tillsätt grönsakerna och koka kraftigt i ungefär 10 minuter
- Tillsätt smör och mjölk
- Mixa till fin puré
- Smaka av med salt och vitpeppar
1 st Apelsin
1 st Ingefära (färsk)
5 cl Cognac
3 dl Cider
1 msk Socker
1 st Kycklingbuljong
1 tsk Mjöl
Tillagning:
- Hacka ingefära fint
- Skala och skär apelsinen i bitar
- Smält och bryn socker
- Tillsätt cognac, cider och kycklingbuljong
- Rör om tills sockret har löst upp sig
- Tillsätt apelsin och ingefära
- Blanda mjölet med lite kallt vatten
- Tillsätt mjölblandningen
- Låt koka i 5-10 minuter
- Mixa
No comments:
Post a Comment