Friday, September 9, 2011

Chiligryta


Bra potential. Måste nog lagas en eller två gånger så man 
får sätta sin egen touch på den för att den ska bli riktigt bra.

Chiligryta
1  kg  Högrev
1  l   Mörk öl
2  st  Jalapeno
4  tsk Chipotlepasta
50 g   Mörk choklad
2  tsk Spiskummin
2  msk Paprikapulver
2  msk Chilipulver
1  msk Oregano
4  st  Vitlöksklyftor
(3  tsk Socker)
      Oxfond
      Gräddfil
      Nachos-chips

Tillagning
  1. Skär bort allt synligt fett från högreven.
  2. Hacka jalapeno grovt.
  3. Krossa vitlöksklyftorna.
  4. Koka upp öl i en bra djup kastrull. (Järngryta)
  5. Lägg i vitlöken.
  6. Lägg i högrev i kastrullen.
  7. På med ett lock och koka på svag värme i ca 6-7h, tills det bara är lite vätska kvar i botten.
  8. Ta upp vitlöken.
  9. Lägg i jalapeno och choklad.
  10. Tillsätt chipotlepasta och oxfond.
  11. Krydda med salt, paprikapulver, chilipulver, oregano och spiskummin.
  12. Rör om, det gör inget om köttet “går sönder”.
  13. Smaka av och tillsätt eventuellt socker.
  14. Låt koka 15 minuter
  15. Servera chilin med nachos och lite gräddfil på

No comments:

Post a Comment