Bra potential. Måste nog lagas en eller två gånger så man
får sätta sin egen touch på den för att den ska bli riktigt bra.
Chiligryta
1 kg Högrev
1 l Mörk öl
2 st Jalapeno
4 tsk Chipotlepasta
50 g Mörk choklad
2 tsk Spiskummin
2 msk Paprikapulver
2 msk Chilipulver
1 msk Oregano
4 st Vitlöksklyftor
(3 tsk Socker)
Oxfond
Gräddfil
Nachos-chips
Tillagning
1 kg Högrev
1 l Mörk öl
2 st Jalapeno
4 tsk Chipotlepasta
50 g Mörk choklad
2 tsk Spiskummin
2 msk Paprikapulver
2 msk Chilipulver
1 msk Oregano
4 st Vitlöksklyftor
(3 tsk Socker)
Oxfond
Gräddfil
Nachos-chips
Tillagning
- Skär bort allt synligt fett från högreven.
- Hacka jalapeno grovt.
- Krossa vitlöksklyftorna.
- Koka upp öl i en bra djup kastrull. (Järngryta)
- Lägg i vitlöken.
- Lägg i högrev i kastrullen.
- På med ett lock och koka på svag värme i ca 6-7h, tills det bara är lite vätska kvar i botten.
- Ta upp vitlöken.
- Lägg i jalapeno och choklad.
- Tillsätt chipotlepasta och oxfond.
- Krydda med salt, paprikapulver, chilipulver, oregano och spiskummin.
- Rör om, det gör inget om köttet “går sönder”.
- Smaka av och tillsätt eventuellt socker.
- Låt koka 15 minuter
- Servera chilin med nachos och lite gräddfil på
No comments:
Post a Comment