Pannbiff
2 dl Mjölk
1 dl Ströbröd
2 msk Lökpulver
1 st Ägg
1 kg Färs (Gärna 50/50 nöt/fläsk)
2 tsk Salt
Vitpeppar
Tillagning:
- Rör ihop mjölk med ägg och ströbröd
- Krydda med lökpulver, salt och vitpeppar
- Låt stå i 10-15 minuter
- Blanda noga med färsen
- Gör 12 pannbiffar
- Stek i rikligt med smör på medelvärme, ca 4-5 minuter per sida
Löksås
6 st Gullök
6 msk Smör (Eller behåll stekfettet från pannbiffen ovan)
3 tsk Socker
3 msk Vetemjöl
6 dl Grädde
3 dl Vatten
1 st Köttbuljong
Salt
Vitpeppar
Kinesisk soja
Tillagning:
- Skiva löken
- Bryn löken i smör
- Strö över socker på slutet och låt karameliseras lätt
- Strö över vetemjölet
- Tillsätt grädde, vatten, köttbuljong och eventuell sky från pannbiff
- Koka upp och smaka av med salt och vitpeppar
Servera med kokt potatis (gärna med skalet på) och lingonsylt
No comments:
Post a Comment