Thursday, September 22, 2011

Pannbiff med löksås


Pannbiff
2 dl  Mjölk
1 dl  Ströbröd
2 msk Lökpulver
1 st  Ägg
1 kg  Färs (Gärna 50/50 nöt/fläsk)
2 tsk Salt
      Vitpeppar
Tillagning:
  1. Rör ihop mjölk med ägg och ströbröd
  2. Krydda med lökpulver, salt och vitpeppar
  3. Låt stå i 10-15 minuter
  4. Blanda noga med färsen
  5. Gör 12 pannbiffar
  6. Stek i rikligt med smör på medelvärme, ca 4-5 minuter per sida

Löksås
6  st  Gullök
6  msk Smör (Eller behåll stekfettet från pannbiffen ovan)
3  tsk Socker   
3  msk Vetemjöl 
6  dl  Grädde
3  dl  Vatten
1  st  Köttbuljong
       Salt
       Vitpeppar
       Kinesisk soja
Tillagning:
  1. Skiva löken
  2. Bryn löken i smör
  3. Strö över socker på slutet och låt karameliseras lätt
  4. Strö över vetemjölet
  5. Tillsätt grädde, vatten, köttbuljong och eventuell sky från pannbiff 
  6. Koka upp och smaka av med salt och vitpeppar

Servera med kokt potatis (gärna med skalet på) och lingonsylt

No comments:

Post a Comment