Thursday, September 8, 2011

Kräftor

Hade kräftskiva för några veckor sedan. Testade att göra egen lag och "göra om" frysta räkor. Receptet behöver nog filas lite på, men tyckte mig ana att dom blev lite bättre. :)
Kräftor
1  l      vatten
40 g      havssalt
3  bitar  socker
1  knippe dill
Tillagning:
  1. Koka spad på vatten, havssalt och socker som kräftorna får tina upp i. 
  2. Tillsätt dill och låt spadet kallna. 
  3. Lägg de frysta kräftorna i det kalla spadet direkt ur frysen. 
  4. Ställ skålen kallt och låt kräftorna tina upp och dra i sig spadet i minst två timmar och högst ett dygn. 
  5. Ta kräftorna ur spadet och låt dem rinna av före serveringen. 
  6. Lägg upp de avrunna kräftorna på ett serveringsfat och servera dem garnerade med dill och citronklyftor.

No comments:

Post a Comment