Wednesday, September 28, 2011

Levergryta


Levergryta
500 g   Potatis
500 g   Lever
500 g   Gullökar
500 g   Hela tomater (2 st burkar)
5   dl  Grädde
5   msk Vetemjöl
2   tsk Salt
3   krm Vitpeppar
2   tsk Timjan
        Salt
        Vitpeppar
Tillagning:

  1. Putsa levern och skär i fingrar
  2. Skär löken i klyftor
  3. Skiva potatisen i centimetertjocka skivor
  4. Lägg i en påse med vetemjöl, salt, vitpeppar och smulad timjan. 
  5. Bryn levern rätt hastigt i omgångar. 
  6. Bryn med löken i sista omgången. 
  7. Lägg potatisen i smörjd gryta. 
  8. Salta.
  9. Lägg lever o lök ovanpå. 
  10. Strö över lite av mjölet som är kvar i påsen. 
  11. Lägg på tomaterna. 
  12. Häll på tomatjuicen och vatten som du sköljt ur stekpannan med. Inte för mycket vatten. 
  13. Häll på grädden. 
  14. Koka på låg värme i 45-60 min. (Kolla när potatisen är mjuk)

No comments:

Post a Comment