Sunday, September 11, 2011

Hawaiigryta


Hawaiigryta
1    kg  Kycklingfiléer
4    st  Chilifrukter av olika sorter
2    st  Gul lök
200  g   Rökt skinka
2    st  Vitlöksklyfta
8-10 st  Ananasringar i burk (spar saften)
6    st  Paprika i olika färger
1    kg  Krossade tomater
1    st  Kycklingfond
2    tsk Oregano
4    krm Svartpeppar
1    tsk Cayennepeppar
1    tsk Chilipulver
2    tsk Salt
4    dl  Matlagningsyoghurt, 8 %
Tillagning
  1. Hacka skinka, chilifrukt, lök och vitlök
  2. Skär paprika och ananas i centimeterstora bitar
  3. Skär kycklingfiléerna i centimeterstora bitar
  4. Bryn kycklingen på hög värme tills kycklingen fått färg
  5. Tillsätt skinka, chilifrukter, lök och vitlök och bryn tills skinkan fått färg
  6. Tillsätt tomater, ananasbitar, ananasjuice, paprika, fond och kryddor
  7. Låt puttra under lock i 10 minuter
  8. Tillsätt matlagninsyoghurt och värm upp grytan utan att koka
  9. Servera med pasta, ris eller potatis.

No comments:

Post a Comment