Saturday, February 12, 2011

Äggröra

Äggröra med skinka och tomat
 2 st Ägg
10 st Tunna skivor skinka
 1 st Kvisttomat
      Italiensk salladskrydda
      Smör
      Matlagningsgrädde
      Salt
      Vitpeppar
Tillagning:
  1. Lägg skinka och en klick smör i en stekpanna. Sätt plattan på medelhög värme.
  2. Skär tomaten i fyra delar.
  3. Ta bort kärnorna från tomatbitarna.
  4. Tärna tomaten.
  5. Krydda tomaten med italiensk salladskrydda.
  6. Lägg upp skinkan på tallriken när den blivit varm och fått lite färg.
  7. Stäng av värmen på plattan.
  8. Tillsätt lite matlagningsgrädde.
  9. Knäck äggen direkt i stekpannan.
  10. Salta och peppra.
  11. Rör om tills äggröran är av önskad konsistens.
Kommentar:
Min favoritfrukost. Väldigt enkel och i stort sett ingen disk.

No comments:

Post a Comment