Wednesday, February 23, 2011

Fläskpannkaka

Fläskpannkaka (4 portioner)
300 g   rimmat fläsk
1.0 dl  grahamsmjöl
1.5 dl  vetemjöl
0.5 tsk salt
6.0 dl  mjölk
3.0 st  ägg
3.0 msk smör
Tillagning:
  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke. 
  3. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. 
  4. Vispa i resten av mjölken och äggen. 
  5. Om du har tid - låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.
  6. Skär fläsket i små tärningar. 
  7. Smöra en rymlig ugnsfast form och bryn fläsket i den i ugnen. 
  8. Häll i smeten. 
  9. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter.

No comments:

Post a Comment