Friday, February 11, 2011

Paj med Fläskfilé

Deg
1,50 dl    Grahamsmjöl
1,50 dl    Vetemjöl
0,50 tsk   Salt
0,75 dl    Kallpressad rapsolja (nötsmak)
0,50 dl    Vatten
Tillagning:
  1. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke.
  2. Rör ihop med olivoljan.
  3. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den.
  4. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Springform gör det lättare att skära upp pajen.
  5. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Äggstanning
3,00 st    Ägg
2,00 dl    Mjölk
1,00 tsk   Salt
1,00 krm   Vitpeppar
Tillagning:
  1. Vispa ihop ägg och mjölk.
  2. Tillsätt kryddorna.
Fyllning
1,00 st    Färsk persilja, hackad
1,00 st    Gul lök, hackad
1,00 msk   Senap, Dijon
0,40 kg    Fläskfile, tärningar
Tillagning:
  1. Byt ut 1 dl av mjölken i äggstanningen mot matlagningsgrädde. Senapen kräver lite mer rundhet.
  2. Blanda persilja, lök och senap.
  3. Stek fläskfilen.
Paj
1,00 st    Deg
1,00 st    Äggstanning
1,00 st    Fyllning
Tillagning:
  1. Gör pajdegen enligt recept.
  2. Gör äggstanning enligt recept.
  3. Gör fyllning enligt recept.
  4. Blanda äggstanning, lök, persilja och senap.
  5. Lägg fläskfilen i den förgräddade formen med pajdeg.
  6. Häll på äggstanningsblandningen.
  7. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.

2 comments:

  1. Ska fläskfilén brynas? undrar Frida.

    ReplyDelete
  2. Inte den delen av fläskfilen som Tyson ska ha, men det som ska ner i pajen ska stekas.

    ReplyDelete