1,50 dl Grahamsmjöl
1,50 dl Vetemjöl
0,50 tsk Salt
0,75 dl Kallpressad rapsolja (nötsmak)
0,50 dl Vatten
Tillagning:
- Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke.
- Rör ihop med olivoljan.
- Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den.
- Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Springform gör det lättare att skära upp pajen.
- Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
3,00 st Ägg
2,00 dl Mjölk
1,00 tsk Salt
1,00 krm Vitpeppar
Tillagning:
- Vispa ihop ägg och mjölk.
- Tillsätt kryddorna.
1,00 st Färsk persilja, hackad
1,00 st Gul lök, hackad
1,00 msk Senap, Dijon
0,40 kg Fläskfile, tärningar
Tillagning:
- Byt ut 1 dl av mjölken i äggstanningen mot matlagningsgrädde. Senapen kräver lite mer rundhet.
- Blanda persilja, lök och senap.
- Stek fläskfilen.
1,00 st Deg
1,00 st Äggstanning
1,00 st Fyllning
Tillagning:
- Gör pajdegen enligt recept.
- Gör äggstanning enligt recept.
- Gör fyllning enligt recept.
- Blanda äggstanning, lök, persilja och senap.
- Lägg fläskfilen i den förgräddade formen med pajdeg.
- Häll på äggstanningsblandningen.
- Grädda i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
Ska fläskfilén brynas? undrar Frida.
ReplyDeleteInte den delen av fläskfilen som Tyson ska ha, men det som ska ner i pajen ska stekas.
ReplyDelete