50 g Bresaola
1 st Tomat
0.25 st Citron
1 dl Matlagningsgrädde
150 g Färsk pasta
Färsk persilja
Olivolja
Oxbuljong
Svartpeppar
Salt
Honung
Parmesan
Tillagning:
Olivolja
Oxbuljong
Svartpeppar
Salt
Honung
Parmesan
Tillagning:
- Tärna Bresaolan fint.
- Dela tomaten i fyra klyftor och ta bort kärnorna.
- Tärna tomaten fint.
- Koka upp vatten till pastan.
- Tillsätt olivolja och salt i pastavattnet.
- Stek den tärnade Bresaolan i olivolja på medelhög värme i några minuter.
- Sänk värmen till medel.
- Pressa saften från citronen över Bresaolan.
- Tillsätt buljongen.
- Tillsätt grädden.
- Smaka av med salt, svartpeppar och honung.
- Lägg i pastan i det kokande vattnet och koka enlig beskrivning (oftast 3-4 minuter).
- Häll av nästan allt vatten när pastan är klar.
- Tillsätt Bresaola-såsen i kastrullen med pasta.
- Rör ner tomat och persilja.
- Garnera med parmesan.
- Servera med sallad.
No comments:
Post a Comment