Sunday, February 27, 2011

Pasta med Bresaola

Pasta med Bresaola
  50 g  Bresaola
   1 st Tomat
0.25 st Citron
   1 dl Matlagningsgrädde
 150 g  Färsk pasta
        Färsk persilja
        Olivolja
        Oxbuljong
        Svartpeppar
        Salt
        Honung
        Parmesan
Tillagning:
  1. Tärna Bresaolan fint.
  2. Dela tomaten i fyra klyftor och ta bort kärnorna.
  3. Tärna tomaten fint.
  4. Koka upp vatten till pastan.
  5. Tillsätt olivolja och salt i pastavattnet.
  6. Stek den tärnade Bresaolan i olivolja på medelhög värme i några minuter.
  7. Sänk värmen till medel.
  8. Pressa saften från citronen över Bresaolan.
  9. Tillsätt buljongen.
  10. Tillsätt grädden.
  11. Smaka av med salt, svartpeppar och honung.
  12. Lägg i pastan i det kokande vattnet och koka enlig beskrivning (oftast 3-4  minuter).
  13. Häll av nästan allt vatten när pastan är klar.
  14. Tillsätt Bresaola-såsen i kastrullen med pasta.
  15. Rör ner tomat och persilja.
  16. Garnera med parmesan.
  17. Servera med sallad.

No comments:

Post a Comment