Kött
2 st Skivor serranoskinka
1 st Entrecote (ca 150g)
Smör
Salt
Vitpeppar
Tillagning:
- Hacka serranoskinkan grovt.
- Stek serranoskinkan på medelhög värme i smöret. Höj till hög värme mot slutet.
- Tag upp serranoskinkan när den fått färg och blivit lite krispig
- Stek entrecoten på hög värme. 90s för varje cm som köttet är tjockt.
- Tag upp och låt vila under aluminiumfolie i åtminstone 10 minuter.
Grädde
Oxbuljong
Salt
Vitpeppar
Cognac
Mjöl
Tillagning:
- När köttet är klar sänk värmen till låg.
- Ta av stekpannan från spisen.
- Ha i cognac.
- Ha i grädde.
- Ha i oxbuljong.
- Sätt tillbaks stekpannan på spisen.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Om tjockare sås önskas. Blanda ut mjöl med lite kallt vatten och tillsätt.
3 st Potatisar
Smör
Mjölk
Salt
Vitpeppar
Tillagning:
- Skala potatisarna.
- Koka upp potatisarna på hög värme i saltat vatten.
- Koka potatisarna på låg värme under lock i 20 minuter.
- Stäng av plattan.
- Häll av vattnet.
- Ställ tillbaks kastrullen på plattan och tillsätt smör.
- Mosa potatisen och tillsätt mjölk till önskad konsistens.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
1 st Kvisttomat
1 st Schalottenlök
Balsamikoglaze med sherry
Tillagning:
- Dela tomaten i fyra delar.
- Ta bort kärnorna.
- Tärna tomaterna.
- Hacka löken fint.
- Blanda tomat, lök och balsamiko.
No comments:
Post a Comment