Sunday, February 13, 2011

Skomakarlåda

Skomakarlåda
Kött
2 st Skivor serranoskinka
1 st Entrecote (ca 150g)
     Smör
     Salt
     Vitpeppar
Tillagning:
  1. Hacka serranoskinkan grovt.
  2. Stek serranoskinkan på medelhög värme i smöret. Höj till hög värme mot slutet.
  3. Tag upp serranoskinkan när den fått färg och blivit lite krispig
  4. Stek entrecoten på hög värme. 90s för varje cm som köttet är tjockt.
  5. Tag upp och låt vila under aluminiumfolie i åtminstone 10 minuter.
Sås
     Grädde
     Oxbuljong
     Salt
     Vitpeppar
     Cognac
     Mjöl
Tillagning:
  1. När köttet är klar sänk värmen till låg.
  2. Ta av stekpannan från spisen.
  3. Ha i cognac.
  4. Ha i grädde.
  5. Ha i oxbuljong.
  6. Sätt tillbaks stekpannan på spisen.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Om tjockare sås önskas. Blanda ut mjöl med lite kallt vatten och tillsätt.
Potatismos
3 st Potatisar
     Smör
     Mjölk
     Salt
     Vitpeppar
Tillagning:
  1. Skala potatisarna.
  2. Koka upp potatisarna på hög värme i saltat vatten.
  3. Koka potatisarna på låg värme under lock i 20 minuter.
  4. Stäng av plattan.
  5. Häll av vattnet.
  6. Ställ tillbaks kastrullen på plattan och tillsätt smör.
  7. Mosa potatisen och tillsätt mjölk till önskad konsistens.
  8. Smaka av med salt och vitpeppar.
Sallad
1 st Kvisttomat
1 st Schalottenlök
     Balsamikoglaze med sherry
Tillagning:
  1. Dela tomaten i fyra delar.
  2. Ta bort kärnorna.
  3. Tärna tomaterna.
  4. Hacka löken fint.
  5. Blanda tomat, lök och balsamiko.

No comments:

Post a Comment