Fisk
4.0 st Bitar av lax
Citronpeppar
Olivolja
Smör
Salt
Tillagning:
- Gnid in laxbitarna i olivolja och krydda med citronpeppar och salt.
- Stek laxbitarna i smöret på hög värme. 3 minuter på båda sidor.
Sås
2.0 msk smör
2.0 msk mjöl
0.5 st fiskbuljong
2.0 dl vatten
1.0 dl färskpressad apelsinjuice
2.0 tsk riven ingefära
Salt
Svartpeppar
Matlagningsgrädde
Tillagning:
- Smält smöret.
- Blanda i mjölet.
- Vispa tills slät och fyll därefter på med vatten.
- Tillsätt fiskbuljong.
- Låt koka 3 minuter.
- Tillsätt apelsinjuice och ingefära.
- Tillsätt en skvätt med grädde.
- Smaka av med salt och peppar.
Behövde lite mer ingefärasmak (åtminstone 1 msk). Skulle behöva lite mer sting. Kanske ha lite cointreau i såsen.
Risotto
2.0 dl jasminris
0.5 dl jordnötsolja
4.0 st champinjoner
1.0 st kycklingbuljong
2.0 tsk röd currypasta
1.0 msk fish sauce
1.0 st citrongräs
6.0 dl vatten
400 g kokosmjölk
Salt
Svartpeppar
Färsk dill
Tillagning:
- Hetta upp jordnötsoljan.
- Blanda i currypasta och fish sauce och rör till slät.
- Blanda i jasminris, champinjoner buljong och citrongräs.
- Stek i 5 minuter på medelhög värme.
- Tillsätt vatten i omgångar under ca 15 minuter.
- Sänk värmen till medel.
- Ta ur citrongräset.
- Tillsätt kokosmjölken och koka i ca 15 minuter till.
- Smaka av med dill, salt och peppar.
Behövde lite mer sting. Lite chilipasta hade inte skadat. 1.0 tsk.
No comments:
Post a Comment