Carnitas
1 kg Benfri fläskkotlett1 st Hackad gul lök
8 st Vitlöksklyftor skuren i halvor på tvären
2 krm Mald spiskummin
2 st Köttbuljongtärningar
2 st Lagerblad
Vegetabilisk olja till stekning
Salt
Peppar
Färska chilistrimlor
Tillagning:
- Lägg köttet i en tjockbottenad kastrull tillsammans med lök, vitlök, spiskummin, buljongtärningar och lagerblad. Häll på vatten så att det täcker, koka upp och sänk därefter värmen. Skumma ytan med hålslev
- Fortsätt koningen på svag värme i cirka 2 timmar eller tills köttet är mört. Lyft från värmen och låt köttet kallna i spadet.
- Ta upp köttet ur kastrullen med hålslev. Skär bort svålen. Skär köttet i medelstora bitar och strö salt och peppar över. Spara 3 dl av kokspadet.
- Stek köttet i tjockbottnad stekpanna i cirka 15 minuter så att fettet försvinner. Tillsätt det sparade kokspadet och låt det reduceras. Fortsätt att steka köttet i 15 minuter, lägg på lock för att undivka stänk. Vänd köttet då och då.
- Lägg köttet på ett uppläggningsfat, garnera med chilistrimlor.
No comments:
Post a Comment