Sunday, June 12, 2011

Carnitas

Carnitas

1 kg  Benfri fläskkotlett
1 st  Hackad gul lök
8 st  Vitlöksklyftor skuren i halvor på tvären
2 krm Mald spiskummin
2 st  Köttbuljongtärningar
2 st  Lagerblad
     Vegetabilisk olja till stekning
     Salt
     Peppar
     Färska chilistrimlor

Tillagning:
  1. Lägg köttet i en tjockbottenad kastrull tillsammans med lök, vitlök, spiskummin, buljongtärningar och lagerblad. Häll på vatten så att det täcker, koka upp och sänk därefter värmen. Skumma ytan med hålslev
  2. Fortsätt koningen på svag värme i cirka 2 timmar eller tills köttet är mört. Lyft från värmen och låt köttet kallna i spadet.
  3. Ta upp köttet ur kastrullen med hålslev. Skär bort svålen. Skär köttet i medelstora bitar och strö salt och peppar över. Spara 3 dl av kokspadet.
  4. Stek köttet i tjockbottnad stekpanna i cirka 15 minuter så att fettet försvinner. Tillsätt det sparade kokspadet och låt det reduceras. Fortsätt att steka köttet i 15 minuter, lägg på lock för att undivka stänk. Vänd köttet då och då.
  5. Lägg köttet på ett uppläggningsfat, garnera med chilistrimlor.

No comments:

Post a Comment