Sunday, June 19, 2011

Scones

Inspirerad av gårdagens afternoon tea och dagens riktiga skitväder bestämde jag mig för att göra scones. För mer sconesinspiration se denna blogg: http://www.scones.se/

Blev scones till frukost också (bilden). Gick alldeles utmärkt att spara sconesdegen över natten. Kanske att man ska grädda den lite längre på lite lägre värme då den kommer direkt från kylskåpet. Och ja sconsens ser hel massakrerad ut. Var så satans varm så jag brände sönder fingrarna och slängde dom tvärs över köket.

Klassiska scones
3   dl  Mjölk
100 g   Smör
7-8 dl  Vetemjöl
4   tsk Bakpulver
1   tsk Salt
Tillagning:
  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
  3. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
  4. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
  5. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

No comments:

Post a Comment