Monday, June 6, 2011

Zee the Restaurant

Väldigt god och vällagad mat med spännande ingredienser. Ofantligt bra protein i varje rätt. Enda man kan klaga på var ett par av efterrätterna. Dom var rätt små och inte riktigt värda priset.
Tror det var terrin på pilgrimsmussla, krispig sallad med löjrom samt sås av ??
Perfekt kombination av konsistenser. Hade fått ett snäpp höger i betyg om man inte fått en liten fiskbullekänsla av terrinen.

Halstrad Anklever, Hasselnötskrokant och Rabarber
N/A
Smakade ej.

Krabbkroketter, Avokado och chilimarinerad gurka
Jag är svag för crabcakes så ...

Stekt Slätvar, Jordärtsskocka, champagnebrässerad svartrot samt skysås ”land och hav” 
En av de bättre fiskrätter jag ätit. Är inte så mycket för fisk i vanliga fall, men såsen gjord på både fiskfond och fågelfond var riktigt god. 

Tryffelfärserad Vaktel, Sparrisskott och potatisdipp
Tryffel är fantastiskt gott. Vaktelköttet mycket bra. Potatisdippen smakade verkligen dipp.

Variation på oxe, vårprimörer och rödvinsreduktion
Bringa är ju aldrig fel. Fantastiskt kött. Kanske lite tråkiga tillbehör.

Bresseduva, Vårprimörer, sötpotatiscrème och Lime
Maträtten var väldigt god, men jag har förfärligt svårt för sötpotatis.

Vit chokladganache, Smultronglass
Smultronglass var lite roligt. Mycket gott. Kunde varit något mer gjort med den vita chokladen dock.

Mjölkchokladmousse, Jordgubbsglass
Lite mer barnvänlig. Väldigt god, men kanske inte sådär jättespännande.

Crème brûlée smaksatt med viol
Godaste bruleen jag ätit. Väldigt vällagad.

No comments:

Post a Comment