Saturday, June 18, 2011

Fläskytterfilé

Fläskytterfilé med bearnaisesås, potatisgratäng och tomatsallad

Fläskytterfilé
800 g Fläskytterfilé
      Smör
      Salt
      Vitpeppar
Tillagning:
  1. Salta och peppra köttet.
  2. Bryn alla fyra sidor av köttet i smöret på hög värme. 2 minuter per sida.
  3. Sänk värmen till medellåg. Bryn köttet ytterligare 6 minuter på de två platta sidorna.
  4. Sänk vämen till låg. Lägg över aluminiumfolie och låt stå på plattan i 20 minuter till.
  5. Ta av stekpannan från plattan och låt stå i 10 minuter till.

Tomatsallad
4 st Tomater
1 st Rödlök
     Äppelcidervinäger
     Salt
     Svartpeppar
Tillagning:
  1. Skär tomaterna i skivor
  2. Hacka löken fint
  3. Lägg tomatskivorna på en tallrik och strö över rödlöken. 
  4. Sprinkla vinäger över.
  5. Salta och peppra.

No comments:

Post a Comment