Fläskytterfilé med bearnaisesås, potatisgratäng och tomatsallad
Fläskytterfilé
800 g Fläskytterfilé
Smör
Salt
Vitpeppar
Tillagning:
- Salta och peppra köttet.
- Bryn alla fyra sidor av köttet i smöret på hög värme. 2 minuter per sida.
- Sänk värmen till medellåg. Bryn köttet ytterligare 6 minuter på de två platta sidorna.
- Sänk vämen till låg. Lägg över aluminiumfolie och låt stå på plattan i 20 minuter till.
- Ta av stekpannan från plattan och låt stå i 10 minuter till.
Tomatsallad
4 st Tomater
1 st Rödlök
Äppelcidervinäger
Salt
Svartpeppar
Tillagning:
- Skär tomaterna i skivor
- Hacka löken fint
- Lägg tomatskivorna på en tallrik och strö över rödlöken.
- Sprinkla vinäger över.
- Salta och peppra.
No comments:
Post a Comment