Sunday, June 12, 2011

Omelette med italiensk sallad

Sallad
400 g  Kvisttomat
1   st Buffelmozarella
1   st Vitlöksklyfta
4   st Prosciuttoskivor
       Olivolja
       Färsk basilika
       Salt
       Svartpeppar
Tillagning:
  1. Skär mozarellan i kuber
  2. Pressa ner vitlöksklyftan i olivoljan
  3. Riv prosciutton i bitar
  4. Blanda olja, mozarella, basilika och prosciutto
  5. Smaka av med salt och svartpeppar
Omelette
2 st  Ägg
1 msk Grädde
      Salt
      Olja
Tillagning:
  1. Vispa ihop ägg och grädde snabbt
  2. Krydda med salt (och eventuellt vitpeppar)
  3. Värm olja i en liten stekpanna på svag värme
  4. Häll i äggblandningen
  5. Tillaga i ungefär 10 minuter

No comments:

Post a Comment