Sunday, June 12, 2011

Guacamole

Guacamole


1   st  Mogen tomat
2   st  Lime
3   st  Mogna medelstora avokador
0.5 st  Finhackad gul lök
1   krm Mald spiskummin
1   krm Mult chlipulver
1   st  Färsk grön chili urkärnad och finhackad
1   msk Finhackad färsk koriander
        Salt
Tillagning:
  1. Lägg tomaten i en skål, häll kokande vatten över så att det täcker och låt stå i 30 sekunder. Låt tomaten rinna av och lägg den i kallt vatten. Skalet lossnar då lätt. Skär tomaten i halvor, ta bort kärnorna och hacka köttet.
  2. Pressa limen över en liten skål. Skär en avokado i halvor runt körnan. Vrid itu och ta bort kärnan med kniv. Dra försiktigt bort skalet, tärna köttet och rör ner det i skålen med lime för att det inte ska missfärgas. Upprepa med resten av avokadon. Mosa avokadon därefter grovt.
  3. Tillsätt lök, tomat, spiskummin, cilipulver, chili och färsk koriander till avokadoröran. Om den ska användas som tortilladip utesluter du saltet. Salta annars efter smak.
  4. Servera guacamolen som dip i en uppläggningsskål garnerad med finhackad färsk koriander.

    No comments:

    Post a Comment