Guacamole
1 st Mogen tomat
2 st Lime
3 st Mogna medelstora avokador
0.5 st Finhackad gul lök
1 krm Mald spiskummin
1 krm Mult chlipulver
1 st Färsk grön chili urkärnad och finhackad
1 msk Finhackad färsk koriander
Salt
Tillagning:
- Lägg tomaten i en skål, häll kokande vatten över så att det täcker och låt stå i 30 sekunder. Låt tomaten rinna av och lägg den i kallt vatten. Skalet lossnar då lätt. Skär tomaten i halvor, ta bort kärnorna och hacka köttet.
- Pressa limen över en liten skål. Skär en avokado i halvor runt körnan. Vrid itu och ta bort kärnan med kniv. Dra försiktigt bort skalet, tärna köttet och rör ner det i skålen med lime för att det inte ska missfärgas. Upprepa med resten av avokadon. Mosa avokadon därefter grovt.
- Tillsätt lök, tomat, spiskummin, cilipulver, chili och färsk koriander till avokadoröran. Om den ska användas som tortilladip utesluter du saltet. Salta annars efter smak.
- Servera guacamolen som dip i en uppläggningsskål garnerad med finhackad färsk koriander.
No comments:
Post a Comment